Print this page
-->

Újévi Operettgálával indult Berettyóújfaluban a magyar kultúra ünnepe

Az eseménynek a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színházterme adott otthont. Neves művészek, ismert operett slágerekkel léptek színpadra. Az est sztárja Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas, Príma- és Madách-díjas opera énekesnője volt.

Pándy Piroska már 30 éve a magyar opera ünnepelt énekese. Pályafutása alatt számos nemzet színpadán szerepelt, gálákat és önálló turnékat szervezett, fellépett többek között Izraelben, Franciaországban, Belgiumban és Svájcban is. A szereplései mellett maradt ideje elkészíteni a 2016-ban ünnepelt, 30 éves pályafutásának jubileumára szánt lemezét, mely a „Best of 30” címet kapta. A lemezen nemcsak az operarajongók találnak kedvükre valót. Táncdalok, operett örökzöldek és musicalek is helyet kaptak a hanghordozón.

 

Pándy Piroska már 30 éve a magyar opera ünnepelt énekeseSimon Boglárka, a Madách Színház művésze


A primadonna mellett fiatal énekesek is megmutatták, hogy az operett hagyománya még ma is élénken él és közönsége is van a műfajnak.  Balázs Dávid, a Budapesti Operettszínház énekese, a Madách Színház művészei Jenei Gábor, Simon Boglárka és Foki Veronika is elismerő tapsot érdemelt Berettyóújfalu közönségétől.

 

op1.JPG op2.JPG op3.JPG

op4.JPG

KHSz