-->

Középiskolára fel!

Hetedik és nyolcadik osztályosokat vártak január 31-én egy interaktív középiskolai vetélkedőre a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumába.  A délelőtt folyamán a pályaválasztás előtt álló diákok ötfős csapatokban mérettethették meg magukat, számos területen.

 

 

Tíz általános iskolából több mint nyolcvan tanuló általános műveltségéről adhatott számot, valamint a szakmacsoportokhoz kapcsolódó feladványokat oldott meg, öt perces időtartamokban. Volt rizsevő verseny, virtuális számítógép összeszerelés, beskó-torta puzzle kirakóverseny, idegen nyelvi kvíz és hajlított karú függeszkedés is. A tizenhat csapat mindegyikének egy, már a középiskolában tanuló diák segített a feladatok közti eligazodásban. A rendezvény célja egy hangulatos versengés közben bemutatni az iskola választható szakmacsoportjait. Dr. Marinecz Kornélia, az BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumának tagintézmény-vezetője elmondta: a féléves bizonyítványok kiállítása után, és a felvételi jelentkezések beadása előtt a beiskolázási programok keretén belül már harmadjára rendezik meg a „Középiskolára fel!” vetélkedőt, amely egyre nagyobb érdeklődés mellett zajlik. A kezdeti négyhez képest idén már 16 csapat tette próbára tudását és versenyzett az iskola kultúrépületében.Látványos utcai szituációkat és rendőrségi bemutatót a közszolgálat szakmacsoportban tanulóktól láthattak a pályaválasztás előtt állók. Érdemes volt az interaktív bemutatóra is figyelni, hiszen a szervezők kérdéseket tettek fel a látottakból extra pontokért. A rendezvény záró feladata minden évben a legnépszerűbb játék és három éve ugyanaz: a diákoknak három percük van egy műanyag baba szakszerű bepelenkázására. A tagintézmény-vezető azt is elmondta, iskolájukban a mindennapokban is jellemző az interaktivitás, a szakmákhoz kapcsolódóan nap mint nap élményszerű oktatást tartanak, technikai eszközöket, tankonyhát, gyakorlati képzést biztosítanak a diákoknak.  Dr. Marinecz Kornélia örömmel számolt be arról is, hogy idén újraindul az egykori nagy hagyományokkal rendelkező gépészet szakmacsoport. A diákok útravalónak a vendéglátás-turizmus szakmacsoportban tanulóktól teát és frissen sült burgonyás pogácsát kaptak.

KHSz.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu