Print this page
-->

Lehetőségeinkhez mérten segítsünk másokon

Régről, a szülői házból ered Csorba Emese karitatív szemlélete. A fiatal vállalkozó szülei egy kis faluban nevelkedtek, édesapja, Csorba György, kezdetben kereskedelemmel, majd a 90’-es években vendéglátással kezdett foglalkozni. Az édesapa soha nem felejtette el honnan érkezett és családjával együtt szívesen jótékonykodott.

Támogatta városunkban az egészségügyet, több helyi sportegyesületet, a kultúrát és a nehéz körülmények között élőket is. Csorba György tragikus hirtelenséggel, fiatalon hunyt el 2014-ben. Lánya azóta édesapja nyomdokaiba lépett, hagyományait és karitatív munkáját tovább élteti. Több mint három éve tagja a Bihari Múzeumért Alapítvány egyik felügyelő bizottságának, a közelmúltban hasznos sporteszközökkel gazdagította a Berettyó Ökölvívó Egyesületet és a bárándi birkózó szakosztályt, kültéri pavilont ajándékozott a berettyóújfalui Csiga- Ház Szociális Szolgáltató Intézmény ellátottjainak, konditermében ingyen edzési lehetőséget biztosít egy nevelőotthonból érkező fiatal lánynak, valamint édesapja hagyományait követve pénzadománnyal is támogatta a „Gróf Tisza István Kórház műszerezettségének javításáért” Alapítványt. A fiatal nő elmondása szerint különleges, örömteli pillanatokat él meg, amikor a megajándékozottak átveszik az adományokat tőle. Emese annak ellenére szorít időt a jótékonykodásra, hogy közben rengeteg a teendője. A vállalkozó több lábon áll, édesanyjával éttermet üzemeltet, edzőtermet működtet, valamint egy távközlési cégénél értékesítő és tanácsadó immár 10 éve. Munkái során naponta találkozik emberi sorsokkal, családi gondokkal. Ahogy fogalmazott, ezek a helyzetek segítik kialakítani értékrendjét, ezért is találja fontosnak azt, hogy ha valaki megteheti, lehetőségeihez mérten segítsen másokon. Régóta dédelgetett álma az is, hogy egyszer aktívan csak a segítségnyújtással foglalkozhasson, ezért első lépésként jövőbeni tervei között szerepel egy karitatív tevékenységekkel foglalkozó egyesület életre hívása.

 

Édesapja nevét nem felejti a város


 Emese, édesanyja és testvérei rendkívül büszkék arra, hogy az egykori családfenntartó, apa és férj ennyire értékes ember volt. Éppen ezért is fontos számukra hagyományainak, segítőszándékának tovább örökítése. Berettyóújfalu sem felejtette el a vállalkozó nevét, hiszen városi kitüntetést, Csorba György díjat kaphat, aki a város gazdasági életét vállalkozóként, őstermelőként, üzleti szolgáltatóként hosszú idő óta gazdagítja, egyúttal hozzájárul a város közösségeinek működéséhez, értékeinek megőrzéséhez, illetve gyarapításához. Lánya úgy gondolja, ha vállalkozásuk tud fejlődni, a segítség is egyre több emberhez tud eljutni, ezért dolgozik nap, mint nap.

 

KHSz.