-->

A közösségi ételosztással mostmár bárki segíthet

Rászorulók megsegítésére Berettyóújfaluban két szabadtéri  ételtároló szekrényt helyeznek ki.

Bónácz János alpolgármester és Juhász Erika ötletgazda mutatta be sajtótájékoztatón az ételek tárolására alkalmas szekrényeket. Az önkormányzat örömmel állt a helyi kezdeményezés mellé, hiszen nemcsak ünnepek alkalmával, hanem a mindennapokban is igény van arra, hogy a rászoruló családok tartós élelmiszerekhez jussanak – mondta az alpolgármester. Juhász Erika közösségi oldalakon értesült az országban alkalmazott „étel adok-kapok” kezdeményezésekről és ezt a példát követve állt a berettyóújfalui közösségi ételgyűjtés élére. Az ételtárolókat Berettyóújfalu központjában és a berettyószentmártoni városrészen helyezik el.


-Gógán Péterné önkéntes, Bónácz János alpolgármester és Juhász Erika ötletgazda-

A tájékozatón elhangzott, a szekrények használatát kamerákkal felügyelik. A gyűjtésbe és adományozásba bárki bekapcsolódhat, akinek van továbbadásra szánt élelmiszere. Az ételek csomagolásán minden esetben fel kell tüntetni a készítés dátumát. A tárolókat önkéntesek fogják rendszeresen tisztítani és karbantartani. Érdemes a jó idő  beköszöntével ügyelni arra, hogy a szekrényekbe ne kerüljenek túl gyorsan romló ételek vagy italok. A közösségi élelmiszergyűjtést és az önkéntesek munkáját az „Ételt adok, ételt kapok Berettyóújfalu” nyílt csoportban figyelemmel is lehet kísérni.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu