-->

Zilahy levele a hónap műtárgya

1934 februárjában vetette papírra Nadányi Zoltánnak szánt levelét Zilahy Lajos, amely a Bihari Múzeum februári műtárgya lett.

A nagyszalontai születésű író, publicista, filmrendező, Zilahy Lajos jó barátságot ápolt Nadányi Zoltánnal. A Bihari Múzeum több Zilahy-levelet is őriz, amelynek címzettje a „bihari trubadúr”. Az 1934-es levélben Zilahy egy humoros prózai költeményt kér Nadányitól. Zilahy Lajos a Magyarország című újság szerkesztője volt és a napilap márciusi első számában kívánta közölni az írást.

Zilahy Lajos levele Nadányi Zoltánnak. Fotó: Bihari Múzeum archív

A válaszlevelet nem ismerhetjük, de az akkoriban Berettyóújfaluban főlevéltárosként dolgozó Nadányi Zoltán versét végül a március 15-én megjelenő, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő lap 80 oldalas jubileumi számában, a szépirodalmi rovatban közölték. A halhatatlan című költemény ihletője a berettyóújfalui Tardy György volt.


 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu