-->

Disznótoroztak a Civil Udvarban

Napos időben, hagyományteremtő szándékkal rendeztek „Disznótoros napot” a berettyóújfalui Civil Udvarban.

A legfinomabb „disznóságoknak” járó címért már kora reggeltől főzőcsapatok versenyeztek. A szervezők a kisebbeknek bábszínházas előadással is készültek, a népzenéről a Flaska Banda és Turzó Boglárka gondoskodott. Délben a berettyóújfalui fiatalok helyben maradását segítő, márciusban induló pályázat részleteit mutatta be Muraközi István polgármester a lehetőség iránt érdeklődőknek.

 

Muraközi István polgármester mutatta be a fiatalok helybenmaradását ösztönző projektet

Az ebédre szánt körülbelül 150 adag hurkát, kolbászt, pecsenyét és tepertőt bárki megkóstolhatta. A tavasz első napjait köszöntő rendezvényen délig több mint kétszázan fordultak meg a város szívében lévő Civil Udvarban.

 150 adag kóstoló tál készült

A gasztroprogramra tíz fős delegáció is érkezett Békésről. A Békés- megyei városban idén  hasonló, a fiatalok helyben maradását ösztönző „Esély – otthon” projekt indult . A  vendégek megismerhették a program adaptálási lehetőségeit, jó gyakorlatait. A disznótoros nap chili evő versennyel és a főzőcsapatok díjazásával zárult.

KHSz.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu