-->

Nemzetközi Piruett sikerek a szezon első időszakában

Február másodikán, Bécsben kezdődött az idei versenyszezon a Piruett táncosainál.

 A nemzetközi Grand Prix versenyre felnőtt szóló és duó táncokkal neveztek. A versenyről Daróczi Sára és Nagy Zsanett duója arany éremmel, két ezüsttel Háló Csenge és Daróczi Sára ötödik helyezéssel térhetett haza. Február 23-án az első IDF (International Dance Federation) hazai országos versenyen négy arany, három ezüst, és egy bronzérem született, melyet a lányok szóló, kiscsoport és formációs versenyszámokban, valamint show tánc kategóriában nyertek.


Az első megmérettetés minden évben egy mérföldkő is, hiszen a kvalifikációk döntik el, hogy az aktuális évben a májusi horvátországi világbajnokságon kik indulhatnak. A Piruett Tánc Stúdió ötvenegy versenyzője tizenöt koreográfiával képviseltette magát az országos versenyen, amelyből nyolc előadás dobogón végzett mini-youth-junior és felnőtt korosztályban.

Az idei harmadik verseny már Debrecenben zajlott, melyen szintén sikeresen szerepelt a Piruett.  Március 16-án a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség országos bajnokságán, az egyesület negyvenkilenc táncosa tizenhárom koreográfiával indult, és összesen tizenkét dobogós helyezést ért el. A lányok hét arany, négy ezüst és egy bronzérmet hoztak el a bajnokságról. A verseny a táncosok számára a szokásosnál is különlegesebb volt, hiszen a Tavirózsák nevű gyermek csoport táncosai ezen a megmérettetésen debütáltak, életük első nagy versenyén pedig rögtön ezüstérmesek lettek.

A Piruett csapatában több berettyóújfalui táncos is van: Háló Csenge, Kártik Kata, Nagy Sára, Gál Petra, Lakatos Tamara, Mózsik Boglárka, Képes Hanna, Nagy Dorina, Szathmári Dóra, Vincze Hanna, Veres Mia, Pap Sztella, Bereczki Zsófia. Ők képviselik városunkat az elismert versenyek során.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu