-->

Megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda

EFOP program keretében - 89 millió forintból - négy évig tartó egészségmegőrzést és egészségfejlesztését szolgáló projektet indított a berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda.

A március 19-én ünnepélyes keretek között átadott iroda a kórház területén belül egy használaton kívüli épületben kapott helyet. A most átadott 54 négyzetméteres épületben kialakítottak egy előadóteret, illetve egy irodahelyiséget is.

Dr. Muraközi Zoltánné, Élesné Bedő Bernadett, Schreiner Nikoletta

 

Az egészségfejlesztő tevékenység nem előzmények nélküli, hiszen az iroda munkatársai már körülbelül egy éve aktívan részt vesznek a környék és Berettyóújfalu rendezvényein, ahol vérnyomás- vércukorméréssel és szűrővizsgálatokkal térképezik fel a lakosság egészségi állapotát.  A járásban működő iroda célja elsősorban az egészséges életmódhoz szükséges ismeretek elsajátításának megismertetése, különösen a rizikócsoportba tartozókkal.


Az iroda a Gróf Tisza István Kórház területén kapott helyet


Céljuk még a lakosság szemléletváltásának ösztönzése, pozitív közösségi minták kialakítása, egészségfejlesztési programok szervezésével. Most ehhez a szükséges intézményi háttér is megvalósult, hamarosan pedig csoportos foglalkozásokat indítanak az iroda előadójában. Az egészségfejlesztési iroda ingyenes programjai között szerepel a dietetikai tanácsadás, előadások a helyes fogyókúráért, aktív életmódra vonatkozó tanácsadás, prevenciós célú szolgáltatások nyújtása, gyógynövénytúrák, betegklubok működtetése, idősek közösségben tartása, dohányzásról való leszokást támogató programok, alkohol betegek korai kezelésbe irányítása, mozgásprogramok és lelki egészségfejlesztési programok szervezése.

Az iroda felkereshető hétfőtől - péntekig, 8-tól 16 óráig. Telefonszámuk: 06-54-507-547

KHSz.

 

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu