-->

Újabb nemzetközi sikerek a Rákócziban

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2013-ban a Comenius program keretében 2 éven keresztül a „Something from Nothing” „Semmiből Valamit” projekt részeként, nyolc európai ország különböző típusú iskoláival működött együtt az újra hasznosítás népszerűsítésében és a fenntarthatóság jegyében.

Az akkori sikeres pályázat arra bátorította a programban résztvevőket, hogy tovább folytassák a megkezdett utat. Cél lett a nyelvtanulás, a másság elfogadása és a befogadást segítő újabb pályázatok írása, megvalósítása. 2015 óta két sikeres eTwinning pályázatot is megvalósult, európai partnerekkel. Mindkettő nemzeti és európai minősített címet kapott. A „Twinkle&Smile, valamint a Look -Cook- Book pályázattal is országos második helyezést értek el az iskola tanulói az Oktatási Hivatal által meghirdetett országos verseny döntőjében Budapesten.

Március 15-én az Európai eTwinning Bizottság a „2019/20-as tanév eTwinning Iskolája” kitüntető címet adományozta az intézménynek. Az idei tanévben összesen hat magyarországi iskola kaphatta meg a kitüntetést. A cím feltételeinek a teljesítéséhez munkájával Kari Sándor, Kincsesné Varga Éva, Dorogi Krisztiánné, Erdei Barnabás és Deme Dávid járult hozzá. Az intézmény kilenc regisztrált pedagógusa jelenleg négy feladaton dolgozik a tanév végéig tartó pályázatban, öt tanulócsoport bevonásával.

eTwinning Magyarország verseny (2018)


Az általános iskola nagy sikerei között tartja számon, hogy 2018. december 30-tól két éven át tartó Erasmus+ KA-1 pályázata is nyert. A pályázat az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja, amely az oktatási rendszerek megújulását, a tanulás formális és nem formális tényezőinek támogatását segíti az esélyteremtés jegyében. A program a ""Sparks" A Well Being Project" címet kapta. A koordinátor iskola a londoni Chelsea Community Hospital School. A projektben két ír kórházi iskola, egy német és egy lengyel speciális oktatási intézmény vesz részt. A nyitó konferenciát február 23-27. között tartották Londonban. Célja a feladatok megbeszélése, helyszínek, határidők egyeztetése és természetesen egymás megismerése volt.

Londoni nyitókonferencia

Megismerkedtek az iskolák fő profiljával, és betekintést nyerhettek a londoni kórházi oktatás, nevelés gyakorlatába. Az intézmény ebben a tanévben, olyan mikro tevékenységeket fog megvalósítani, amelyek a gyerekek mentális egészségét és jólétét szolgálják. Szeptemberben német gyerekeket fogadnak, novemberben pedig Lengyelországban, Starogard Gdańskiban, mutatják be azt a könyvet, amelyben az addig végzett tevékenységükről készült rajzok, képek, tanulói beszámolók kapnak helyet. A projekt koordinátora Baloghné Szigeti Julianna.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu