-->

Bátraké volt a főszerep a sportcsarnokban

A nyolc állomásból álló „Bátrak Ligája-Rákóczi kupa” április 8-án Berettyóújfaluba érkezett.

A verseny során 7-8. osztályos tanulókból álló csapatok mérhették össze erejüket, fizikai állóképességüket és ügyességüket tájékozódási futásban, pontlövészetben, falmászásban, szellemi vetélkedőben és a honvédelemhez köthető sportokban. A kupát a Honvédelmi Sportszövetség szervezi a Rákóczi-év programjaihoz is kapcsolódva és a csapatok teljes utazási költségét biztosítja.

  Majdcsak kétszáz diák sportolt egyszerre a városi sportcsarnokban

A rendezvény minden résztvevő csapata ötszázezer forint összegű jutalmat is kap a szövetségtől, melyet sporteszközök beszerzésére fordíthatnak. A kupa minden állomásán öt magyar és öt külhoni csapat verseng egymással és a júniusi budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli együttese kerül.

Berettyóújfaluból is érkeztek csapatok, képünkön: József Attila Általános Iskola diákjai

A Kabos Endre Városi Sportcsarnokban rendezett eseményen részt vett Dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke az 1988-as szöuli olimpia aranyérmes kardvívó bajnoka is. A szervezet célul tűzte ki, hogy a fiatalokkal megszerettessék a sportolást, mely az egészséges életmód egyik fontos pillére - mondta az alelnök ünnepélyes megnyitójában.

   dr. Nébald György alelnök

A szövetség célja továbbá, hogy a közeljövőben, Berettyóújfaluban is alakuljon sportközpont, mely mellé lőtér is épülhet. A több órás versengés, mozgás és szellemi vetélkedő után Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Dr. Nébald György adta át a „Bátrak-ligája” érmeket a fiataloknak.

 

     Nagyszalontai és debreceni iskolások versenghetnek a budapesti döntőn

A külhoni csapatok között legjobban a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum szerepelt, a hazai diákokat pedig a debreceni Hunyadi János Általános Iskola együttese képviselheti a budapesti döntőn. A dobogó harmadik fokára a debreceni Benedek Elek Általános Iskola tanulói állhattak fel.

Berettyóújfaluban két iskola is képviseltette magát, hetedik helyen a Diószegi Kis István Református Általános Iskola végzett, nyolcadikak a József Attila Általános Iskola diákjai lettek.

 

KHSz.

 

 

.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu