-->

Világbajnokságra készülhetnek a Piruett táncosai

Üllőn, április első hétvégéjén rendezték a IDF magyar bajnokságot,  amelyről az országos ranglista alapján kvalifikálták magukat a Piruett táncosai a májusi, horvátországi világbajnokságra.

 

Az egyesület ötven táncossal, 15 koreográfiával indult a megmérettetésen, ahol csoport és formációs kategóriákban óriási sikert arattak. A versenyen öt aranyérem, két ezüst és két bronz született. A ranglista alapján a lányok tíz koreográfiával már biztosan részt vehetnek a VB-n. A további öt produkció  a kiosztott szabad kártyákon múlik majd.

A lányok teljes erőbedobással versengtek április első hétvégéjén

Vasárnap a lányok Tiszavasváriban is versengtek, a Revolution Dance Cup nemzetközi minősítőn.  A maratoni versenyen ötvennyolc egyesületi tag, tizenhat tánccal mutatkozott be, amelyekből tizenhárom kiemelt arany és három arany minősítés született.  Hat táncosuk különdíjjal és ketten koreográfusi különdíjjal térhettek haza. Az egyesület immár harmadjára tudhatja magáénak a legeredményesebb tánciskola címet. A koreográfusi fődíjat pedig Simonyi Kitty, az egyesület vezetője, sporttáncok mestere és 4x nívódíjas táncpedagógus kapta meg. A lányok a közeljövőben sem pihennek, fellépések sora várja őket, s közben készülnek az április 13-i nyíregyházi Abigél minősítő versenyre.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu