-->

Kamaraprodukciók debütáltak

Történetükben először kamaraprodukcióikkal mutatkoztak be a berettyóújfalui zeneiskola növendékei. A hagyományteremtő, kamarazenekari koncertnek a Járási Hivatal Fráter László-terme szolgált helyszínül április 9-én.

Az intézmény kis létszámú kamaracsoportjai különböző hangszerekkel, az iskolai oktatók közreműködésével mutatkoztak be.

Györgyfi Zalán, Halics Lili és Juhász Dávid rézfúvós hangszereken játszottak

A fiatalok fuvolán, furulyán, zongorán, csellón, klarinéton, trombitán, tenorkürtön, marimbán, hegedűn és rézfúvós hangszereken játszottak az egy órás koncerten a teltházas közönségnek.

A marimba hangjai is szépen csengtek

Az esten felcsendült a zeneiskola kórusának éneke is. A produkciókat a közönség elismerő tapssal díjazta.  A rendezvény és a kamaracsoportok kialakítása újabb célokat is szolgál: fontos alapköve a diákok zenei „pályán tartásának” és közösségi élmények szerzéséhez is hozzájárul- szólt Hegedűs Imre az esemény megnyitóján.

Hegedűs Imre az intézmény vezetője

Örömteli híreket is tartogatottak a szervezők, a zeneiskola a közelmúltban újabb hangszereket kapott és 28 darab laptop is érkezett a művészeti intézménybe.

KHSz.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu