-->

Mozgalmas héten emlékeznek névadójukra

Egy egész héten át névadója emléke előtt tiszteleg a József Attila Általános Iskola.A több mint két évtizedes hagyományra visszatekintő József Attila-hetet minden évben a költészet napja köré szervezik. A magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának szellemiségét erősítve a diákok a hét folyamán sikerélményt adó programokon vehettek részt.

Nyitóeseményként az intézményben tanuló összes diák együtt szavalta József Attila: Kertész leszek című műremekét, ezzel útnak indítva a programsorozatot. Rajzokat az alsó tagozatosok készítettek, a nagyobbak olvasó és versmondó versenyen, a felsősök pedig irodalmi vetélkedőn mérettették meg magukat. A hetet április 11-én 1905 méteres futással koronázták meg, emlékezve a magyar költő születési évére.

1905 métert futottak a József Attila Általános Iskola diákjai

A fiatalok művészi képességeiket is kipróbálhatták, ugyanis emléktablót is készítettek. Emellett angol és német nyelvről is fordították József Attila költeményeit. Megvalósult az a terv is, hogy interaktívan, iskolán kívüli programokon is részt vegyenek a tanulók, így a város más intézményeibe is ellátogattak a diákok. Betekintést nyerhettek például a kulisszák mögé a Berettyó Kulturális Központ Médiacsoportjának munkájának megismerése közben.

 A végzősöknek Kogyilla Zsolt mutatta be a Berettyó Televíziót és a Bihari Hírlapot

 Egy rendhagyó médiaórán Kogyilla Zsolt médiacsoport-vezető mutatta be a Berettyó Televíziót és a Bihari Hírlapot. A végzősök megnézhették hogyan készülnek a televíziós műsorok, a cikkek, képes összefoglalók, tudósítások, valamint azt, milyen technikai feltétel és tudás szükséges a minőségi adások elkészítéséhez.

 A nyolcadikosok kipróbálhattak egy interjú-szituációt is

 A szerkesztőségben láthatták, hogyan válik egy hírértékkel bíró információ hírré, és ezt milyen munkafolyamatok előzik meg, amíg adásba, vagy a hírlap hasábjaira kerülhetnek. A médiacsoport valamennyi felületét megismerhették és részesei lehettek egy forgatási alkalomnak is.

Kurtán Mónika igazgató a hétről úgy szólt, a tanév során folyamatosan megjelenik József Attila irodalmi tevékenysége, a költő nevével fémjelzett szavalóversenyt pedig több alkalommal is szerveznek óvodásoknak és más települések diákjainak.

 

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu