Print this page
-->

Fotóriporterünk is kiállító a Nagytemplomban

A Tiszántúli Református Egyházkerület „Egykép” című fotópályázatára érkezett alkotásokból nyílt kiállítás a Debreceni Református Nagytemplom galériájában április 15-én. Az eseményt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg.

A szervezők olyan fotókat vártak, amelyek bemutatják és kifejezik azt, mit jelent ma reformátusnak lenni.

Fekete Károly köszöntőjében kiemelte, a gyülekezet a tagjaiban él, ahogy ezeken a fotókon is látható.

Fotóriporterünk fényképén a berettyóújfalui református templom látható

„Amikor ilyen változatos alkotásokat lát az ember, akkor kiderül, hogy az egyházunk nem is annyira egysíkú. Sok minden eszünkbe juthat a képekről, hiszen értelmezni kell azokat a kifejezéseket, amelyek hozzátartoznak az egyházképünkhöz, és ezt egy fotóval is megtehetjük. A szürke közöny csendje is felfokozódhat, a naplementének van üzenete, a kehelynek meglátjuk a kecsességét, a szemek nagyon beszédesek tudnak lenni, az énekeskönyv zeneisége előjön, a toronysüvegek tagoltsága, a palást esése, a közösség arcvonásai tényleg arcokban rajzolódnak elénk, és a derű is átragadhat ránk” -fogalmazott Fekete Károly.


Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

Kogyilláné H. Szófia, fotóriporter fényképe is a szakmai zsűri által kiválasztott 62 kiállított kép között van. A fotón a berettyóújfalui református templom látható, nem szokványos perspektívában ábrázolva. A fotóriporter a kép alkotásánál törekedett arra, hogy városa hírnevét öregbítse, hiszen a fotó a Református Egység Napján is látható lesz, melynek 10 éves jubileumát Debrecenben május 18-án a Debreceni Református Nagytemplomban tartják.

 

 Kogyilláné H. Szófia fotója is a 62 kiállított kép között van

 

A nagytemplom galériájában három hónapig tekinthető meg a legjobb fotókból válogatott tárlat.

 

 A galéria megtelt fotósokkal április 15-én

Kiállítók:

Nagy Zoltán, Ujvári Csaba, Szőke Anita , Ördög Sándor, Burián Norbert,  Nemes Zoltán 'mettor', Kereszti Bulcsú Lél, Kovács Panni, Kádár Tamás György, Szolnoki Péter, Bertalan Csaba, Szabó Angéla Magdolna, Szöllősiné Haller Orsolya, Fazakas Géza, Baros Róbert, Sebők Péter, Kiss Ferenc Mátyás, Vidinsky István, Komorné Csernáth Erzsébet, Szolnokiné Markos Ilona, Tóth László Levente, Juhász Levente István, Juhász Csaba, Kántor Hanna, Jacina Mária, Kogyilláné H. Szófia, Demjén Gábor, Vencelné Nagy Judit, Mosoni Martin, Gyarmati Kristóf