-->

Letették a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának alapkövét

Ünnepélyes alapkőletétellel kezdődött és immár a kivitelezési fázisba lépett a büntetés-végrehajtás legújabb fejlesztése a Bv. Egészségügyi Központ megépítését szolgáló beruházás Berettyóújfaluban. A büntetés-végrehajtás új, 8167 négyzetméter területű egészségügyi intézménye Berettyóújfalu város határában, egy 14.062 négyzetméteres telken fog megépülni, több mint 9 milliárd forintból.

 

Schmehl János bv. vezérőrnagy ünnepi beszédében elmondta: – ismét egy olyan mérföldkőhöz érkeztünk, amely kézzelfogható, maradandó értékekkel gazdagítja majd a Büntetés-végrehajtás szervezetét. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese vezérőrnagy úgy fogalmazott, azzal, hogy fogvatartottak is részt vesznek a kivitelesében nem csak a költséghatékonyságot növelik, hanem a társadalom számára hasznos munkát végeznek, így a leendő intézmény felépülése már reintegrációs célt is szolgál.Új szemlélet fog megjelenni az egészségügyi központ működésében – hangsúlyozta Schmehl János. Azt mondta, a hatékonyságot szem előtt tartva a központ és a kórház egymással szorosan együttműködve, egymás tevékenységét kiegészítve dolgozik együtt, természetesen a legszigorúbb biztonsági protokoll betartásával.

Schmehl János bv. vezérőrnagy

„Rögös út volt, ami ide vezetett” – fogalmazott dr. Vitányi István az elmúlt két év történéseivel kapcsolatban, említést téve az intézmény felépítésével kapcsolatos lakossági fórumokról, népszavazásról. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nemcsak egy jelentős mértékű beruházás valósul meg Berettyóújfaluban, hanem az intézmény 200 új munkahelyet is teremt. Hozzátette, a Gróf Tisza István Kórház ezentúl magasabb színvonalú betegellátást is nyújt majd.

dr.Vitányi István országgyűlési képviselő

 Berettyóújfalu polgármestere ünnepi beszédét úgy kezdte, szinte napra pontosan két évvel ezelőtt született meg az az első képviselő testületi határozat, miszerint a területet Berettyóújfalu város önkormányzata átadja az állam javára. Az akkori vízió, mely egy 21. századi ellátást biztosító intézményt mutatott, hamarosan megvalósul, és az itt élők érdekét is fogja szolgálni - mondta Muraközi István. Minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz és ez alól a fogvatartottak sem kivételek – tette hozzá.

 

Muraközi István polgármester

„Büszke vagyok, hiszen egy országos hatókörű, a Büntetés-végrehajtást érintő feladatban megkerülhetetlen szerepet vállaltunk” – kezdte köszöntőjét dr. Muraközi Zoltán. A tervek szerint olyan ellátási és diagnosztikai tevékenységek jelennek meg az intézmény létrejöttével – ilyen például az MR diagnosztika vagy a művese ellátás –, melyek eddig nem voltak Berettyóújfaluban elérhetőek – mondta a gróf Tisza István Kórház főigazgatója. Egy olyan működési forma valósul meg hamarosan, amely eddig előzmények nélküli, és sikeres működés esetén példaértékű lehet a környező országoknak. A kórházvezető úgy fogalmazott, a két rendszer összehangolása nem egyszerű feladat. Szem előtt kell tartani a fogvatartottak körüli biztonsági kérdéseket és azt, hogy a civil betegek ellátáshoz való hozzáférése nem korlátozódhat.

 dr.Muraközi Zoltán főigazgató

A Büntetés-végrehajtás személyi állománya jelentős feladatot lát el abban, hogy Magyarország egy biztonságos ország – szögezte le dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Úgy fogalmazott, a beruházás elkészülését követően az itt élők nyertesei lehetnek az ezzel járó fejlesztéseknek, és bízik abban, hogy ezt hamarosan tapasztalni fogják.

 

 dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára

Az intézmény alapkövét dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Schmehl János bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója helyezte el.

  

 A Bv.Egészségügyi központjának építési területe

 

 

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu