-->

Koncertek koronázták meg a város napját

Berettyóújfalu napján rengetegen ünnepeltek a Szent István téren.

Berettyóújfalu történetének egyik legjelentősebb dátuma 1608. május 23. Báthory Gábor erdélyi fejedelem e napon kelt kiváltságlevelében Nadányi Gergelynek és a hadnagysága alatt álló és harcoló száz hajdúvitéznek adományozta Újfalu és Szent Kozma részbirtokokat, és őket hajdú-nemesi kiváltságokkal látta el. A jeles dátumhoz kapcsolódó ünnepi hét már május 22-én kezdetét vette és május 26-án lövészversennyel ért véget.

A hétvégére, május 25-re szervezett Szent István téri koncertnapon, amely egyben a gyermeknapot is ünnepelte, fellépett a Bóbita és a  Kiskalász gyermekegyüttes, a nagyváradi Mistique mazsorett csoport és a Dirty Slippers zenekar.

A "Berettyóújfalu az én városom" alkotói pályázat eredményeit is az esten hirdették ki. Az egyedi műalkotás kategória győztese Kocsis Csaba lett, aki fotógrafikával indult a címért.

A köztéri műalkotás-terv kategória első helyezettje Magyar Zita kerámiaplasztika-terve lett. A napot Rúzsa Magdi koncertje koronázta meg.

A Szent István téren sokezren dúdolták együtt az énekesnővel a legismertebb Rúzsa Magdi dalokat.

 

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu