Print this page
-->

Már elérhető a város mobilapplikációja

Sajtótájékoztatón mutatták be a város új applikációját, amely már május 25-e óta elérhető mindenki számára.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Androidosoknak a Google Play webáruházból, iOS rendszert használóknak pedig az App Store-ból a Berettyóújfalu kulcsszó használatával. A tájékoztatón Bónácz János alpolgármester, Vojtkó Ferenc fejlesztő,és  Zsargó Péter a Berettyó Kulturális Központ munkatársa mutatta be az új városi mobilappot.

Az alkalmazással a felhasználók értesülhetnek a berettyóújfalui hírekről, programokról, tájékozódhatnak menterendekről. Az alkalmazásban elérhető minden, a hivatali ügyintézéshez szükséges telefonszám és közérdekű információ. Hamarosan a berettyóújfalu.hu weboldal is megújul, ezzel együtt „smart” funkciókat is kap majd az új alkalmazás.

Lehetőség lesz orvosi időpontfoglalásra, hivatali ügyintézés is kezdeményezhető, valamint formanyomtatványok is letölthetőek lesznek majd. Az applikáció nem csak az itt élőknek nyújt sokféle hasznos információt, hanem az ide látogatóknak is. Szálláshelyek, turisztikai látványosságok és vendéglátóhelyek is szerepelnek a menüpontok között, GPS elérhetőséggel. A program on-line és offline módban is használható, és ahogy a tájékoztatón elhangzott az egyik leggyorsabb módja napjainkban az okostelefon arra, hogy üzenetet lehessen eljuttatni a használóinak, legyen az egy áramszünet, egy útlezárás vagy bármi más. A kommunikáció persze kétirányú, a lakosok is küldhetnek az önkormányzat felé eseményeket, fényképpel és GPS koordinátával.