-->

Oktatói munkájukért kaptak elismeréseket a pedagógus napon

Tanítók és tanárok kaptak elismeréséket a Tankerületi Pedagógus Nap alkalmából május 29-én.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ harmadjára rendezte meg a pedagógusnapi ünnepséget, amelynek célja, hogy megjutalmazza azokat az oktatókat, akik a mindennapos munkájukon túl is olyan teljesítményt tudnak felmutatni a tehetséggondozás, a hátránykompenzáció, közéleti szerepvállalás terén, valamint az évtizedeken átívelő vezetői karrierjük során, amellyel kiemelkedő módon hozzájárulnak iskolájuk, településük és a tankerület jó hírnevének megőrzéséhez és gyarapításához.

Az ünnepség helyszíne ezúttal a József Attila Általános Iskola volt. Az ünnepségen az év pedagógusait három kategóriában díjazták, a tantestületek megkérdezését követően az iskola igazgatójának javaslatára. Az elismerő oklevél mellé egy Kurucz Imre berettyóújfalui szobrászművész által elkészített bronz plakettet, és ötvenezer forint pénzjutalmat is átvehettek a díjazottak. A megjelenteket Muraközi István köszöntötte.

A jelenlévő oktatók méltán kapják meg a diákok szeretetét, kitüntetésük stabil és kiszámítható munkájuk eredménye – mondta a városvezető. A polgármester kiemelte, Berettyóújfalu iskolaváros révén kiemelt figyelmet fordít pedagógusaira, munkájukat a város napján Fehér Istvánné- díjjal is jutalmazzák.

A résztvevőket a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Kapornai Judit is köszöntötte. Az igazgató elismerően szólt a mai korral folyamatosan lépést tartó nevelőkről. Felhívta a figyelmet a keleti-régióban az országos versenyeken kiemelkedő eredményeket elérő diákokra is, akik sikerei mögött felkészült tanárok és szakmai kiválóságok állnak.

Az ünnepi alkalmat a József Attila Általános Iskola diákjainak hegedű, ének, kórus, rézfúvós, akrobatikus és néptánc bemutatója színesítette.

 A Berettyóújfalui Tankerület kitüntetettjei a május 29-i Tankerületi Pedagógus Napon:

A kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységért kategória kitüntetettje Krucsó Zoltán művésztanár, a derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység-vezetője lett.

Kitüntetését a közéleti szerepvállalás kategóriában Bárány Zsolt, a hajdúszoboszlói Hőgyes Endre Gimnázium vegyész és kémia szakos középiskolai tanára vehette át.

Szintén közéleti szerepvállalás kategóriában kapott elismerést Herczeghné Balázsi Róza Gyöngyi a 35 éve a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tevékenykedő pedagógusa.

A hátránykompenzáció terén végzett kimagasló pedagógia munkájáért kategóriában Nagyné Nagy Marianna, a biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola tanítójának és fejlesztőpedagógusának adományoztak tankerületi kitüntetést. A központ az idén nyugdíjba vonuló pedagógusoknak emlékplakettel köszönte meg munkájukat. Az elismerést Petrucz Jánosné a zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatója és Vályiné Pápai Róza Viola a létavértesi Irinyi János Általános Iskola vezetője kapta meg.

A díjazott pedagógusok

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu