-->

Zene nélkül mit érek én?

Ez volt a mottója az idei berettyóújfalui Múzeumok Éjszakája rendezvénynek.

A Bihari Múzeum 2005-ben csatlakozott a programsorozathoz. Ezen az éjszakán a múzeumlátogatók bekapcsolódhattak egy érdekes, tematikus programsorozatba. A június 22-e este tele volt zenével: két színpadon, több mint tizenöt programban szólalt meg a közönség szórakoztatására valamilyen hangszer, zenei produkció.


A késő délutánt egy villámcsődület indította: a Bajnóca Néptáncegyüttes tagjai egy, az alkalomra készült produkciót adott elő a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekarral közösen. A múzeumkert színpadán bemutatkozott a Kacor Citeraegyüttes, a nótáskapitány emlékére Fráter Lóránd nóták szólaltak meg zongorakísérettel.

A Sugalló Együttes hagyományos moldvai és csángó hangszereket mutatott be, a zeneiskola növendékeitől pedig az est folyamán kamara produkciókat is láthatott a közönség. Közben a múzeumkert színpada is tartogatott érdekes műsorszámokat. Az 1974-ben alakult Kódex zenekar fél órás koncertet adott.

A zenei élményt a „régi csibészek” című, a 60-as 70-es évek zenei világáról szóló beszélgetés és Tóth Tamás dobművész kurzusa fokozta. Fiatalok verses formában dalszövegeket is előadtak a színpadon, a Tomcats Zenekar pedig már éjszakába nyúlóan kezdte meg koncertjét.

A Múzeumok Éjszakája egyik meglepetése az egy éve alakult Atom zenekar volt. A fiúk első, lemezbemutató, debütáló koncertjüket erre az alkalomra időzítették.

A Bihari Múzeum körül árusok, kézművesek és helyi egyesületek standja is várta a közönséget.

Az éjszaka fő mottója Berettyóújfaluban újra bebizonyosodott: ez az éjszkája más, mint a többi.

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu