-->

Középmezőnyben végzett a hajdúszoboszlói tűzoltó

„Külső szemmel csak futkosásnak, kalapálásnak, cipelésnek tűnik”

Pedig nagyon nem erről van szó a TFA versenyen. Minden évben keresik az ország legsportosabb tűzoltóját, ezzel egy időben a környező országok tűzoltói is rajthoz állnak nyaranta. Június végén a magyar versenyzők mellett Csehországból, Németországból, Romániából, Szlovákiából, Lengyelországból is érkeztek Bükfürdőre tűzoltók. Hajdú-Bihar megyét idén Györösi Sándor Máté tű. őrmester képviselte, aki már rutinos versenyzőnek számít ebben a sportágban.

Békés megyéből érkezett, ott kétszer indult, majd átkerült a Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrsre, így már Hajdú-Bihar megyét erősíti az utóbbi két évben. Máté a tűzoltói hivatás, sportban pedig a TFA mellett kötelezte el magát, hiszen mint elmondta: „Külső szemmel csak futkosásnak, kalapálásnak, cipelésnek tűnik, valójában ez tükrözi legjobban a tűzoltók munkáját!” Fontos az erő, az állóképesség, a koncentráció és az akarat.

A verseny fő nehézsége az akadályok közötti erő és idő megfelelő beosztása volt. Az őrmester folyamatosan fejlődik, idén a legtöbb energiát a lépcsőfutásra és a vonszolásos gyakorlatokra fektette, amelynek meg is lett az eredménye, a feladatoknál ideje 20-25 másodpercet javult. Az élmezőnyből azonban lecsúszott, így a középmezőnyben végzett, mivel egy rossz taktikát követve, ereje elfogyott a véghajránál.

A TFA nehézségét jól mutatja, hogy a százharminckilenc induló versenyzőből kilencvenhatan tudták befejezi a versenyt. Az őrmester már ki is elemezte az idei versenyt, fejben felépítette edzéstervét, így egy kis pihenés és persze tűzoltás után egy új taktikával, de a régi lelkesedéssel vág neki a felkészülésnek. Máté nem titkolt vágya, hogy a bajtársaival, egy erős csapattal a 2020-as TFA-HUNGARY-t meghódítsák.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu