-->

Jubilált a Gyermek Alkotótábor

A Bihari Népművészeti Egyesület 1993 évi megalakulásakor célként fogalmazta meg a bihari térség népi kultúrájának, kézműves hagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzését, továbbéltetését. Ebben kiemelt jelentősége van a gyermekek számára szervezett programoknak, így a minden év július első hetében zajló Gyermek Alkotótábornak.

 

A tábor 25 éves történetében közel 1000 gyermeket fogadtunk, számtalan kismesterséget és kézműves technikát próbáltunk ki. Egyesületünk tagjai 22 féle mesterséget képviselnek, így mindig gazdag és sokszínű programot kínálhatunk a táborozóknak.

Állandó tevékenységeinken kívül -szövés, fazekasság, tűzzománc ékszerkészítés, gyöngyfűzés, nemezelés, mézeskalács sütés és díszítés, gyertyamártás - olyan különlegességeket is kipróbálhattak, mint a seprű készítés, papírmerítés, kötélverés, kosárfonás, ördöglakat készítés, kürtöskalács sütés, kovácsolás.

Kirándulásainkon jártunk kalapos-, gyertyaöntő-, szövő-, kosárfonó műhelyben, hogy eredeti környezetben láthassuk, hogyan dolgoznak a mesterek, mi minden szükséges ahhoz, hogy egy kézműves remek elkészüljön. Bejártuk környékünk múzeumait, tájházait, meglátogattunk helytörténeti és néprajzi gyűjteményeket, régészeti emlékeket.

Sok-sok különleges helyre jutottunk el, sétáltunk a hencidai csereerdőben, túráztunk a Bihari-síkon, akadályversenyt rendeztünk a nagyhegyesi kráter-tó körül, felfedeztük a 300 éves Hortobágyi Csárda pincéjét vagy megmásztuk debreceni Nagytemplom tornyát, a karcagi szélmalom szintjeit.

Kívánom magunknak - a következő évek, évtizedek táborozóinak, gyerekeknek és felnőtteknek - hogy sok hasonló felejthetetlen élményben legyen részünk.

 

dr.  Halászné Nagy Andrea

táborvezető

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu