-->

„Tovább építjük Berettyóújfalut!” – bemutatkoztak a FIDESZ jelöltjei

„Berettyóújfalu az elmúlt években soha nem látott fejlődésen ment keresztül” – fogalmazott a város polgármestere a FIDESZ önkormányzati képviselőjelöltjeinek bemutatóján.

Muraközi István hangsúlyozta, 2014-óta a város intézményei, közterületei, szolgáltatásai sokat fejlődtek, bővültek. Az önkormányzat 8 milliárd forint pályázati forrást nyert ebben a ciklusban. Mint mondta, mindezek az eredmények a helyben élők, a helyi vállalkozások és az önkormányzat közös sikere és a munka folytatásához szükség van a helyben élők további támogatására. „Sokkal többet tudtunk fordítani az itt élőkre. Többet tudunk adni a családoknak, a szépkorúaknak, a diákoknak. Fecskelakásokat építettünk. Megszüntettük a fizető-parkolást és újraindítottuk a helyi járatú buszközlekedést. Elérte Berettyóújfalut az országos gyorsforgalmi úthálózat. Erősödtek a helyi vállalkozások is, melynek eredményeképpen ebben a ciklusban másfélszeresére nőttek az adóbevételek.” – szólt Muraközi István.


Az ősszel esedékes önkormányzati választáson a FIDESZ polgármester-jelöltet és valamennyi körzetben képviselő-jelöltet állít. Elhangzott, valamennyi jelöltről a párt helyi csoportja döntött. Fontos szempont volt a jelöltek kiválasztásánál az eddig végzett munkájuk és a város életébe, közösségeinek munkájába való bekapcsolódás.
A polgármesterjelölt és az 5. körzet képviselőjelöltje: Muraközi István, aki 53 éves, kereskedelmi üzemgazdász. 2002 óta önkormányzati képviselő, 2006–2010 között a város alpolgármestere, 2010-től polgármestere. 2004–2010 között a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének tagja. 2011-től a Berettyóújfalui Református Egyházközség presbitere. Nős, 2 lánygyermek édesapja.

Az 1. körzet jelöltje Kiss Tamás. 42 éves, Berettyóújfaluban él, közel 2 évtizede tanít a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményében. Magyar-könyvtár szakos tanár. Több mint 35 éve él a lakótelepen. Kiss Tamás úgy fogalmazott bemutatkozójában: „valós képviseletet biztosítok majd a körzetemben élőknek”.

A 2. körzet jelöltje: Csarkó Imre. 32 éves, történész-történelem tanár, etnográfus, valamint hulladék-gazdálkodási technológus. Vitányi István országgyűlési képviselő munkatársa. Nős, 1 fiúgyermek édesapja. Bemutatkozójában elmondta: „szeretném, ha Berettyóújfalu egy innovatív, a jövő kihívásainak leginkább megfelelő településsé válna”. Képviselői munkájának legfőbb céljaként a helyi közösségek szoros együttműködésének segítését fogalmazta meg.A 3. körzet jelöltje Nagy Istvánné. 53 éves, 1982–2014 között – 32 évig – ügyvédi irodában dolgozott asszisztensként. Jelenleg a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában dolgozik. 2014 óta önkormányzati képviselő, az Ügyrendi, Közrendvédelmi és Településfejlesztési Bizottság elnöke. Két felnőtt gyermek édesanyja, boldog nagymama, akinek immár két unokája van. A jelölt elmondása szerint szociálisan érzékeny, éppen ezért munkájával a hármas körzetben élőket tudná segíteni.

A 4. körzet jelöltje Nagy László Csaba. 49 éves, fogtechnikus mester. 2006 óta önkormányzati képviselő. 2014 óta az önkormányzat Humánpolitikai Bizottságának elnöke. Nős egy fiúgyermek édesapja. A jelölt elmondta, megválasztása esetén azon fog munkálkodni, hogy a körzethez tartozó utcák gyarapodjanak.

A 6. körzet jelöltje Nagy István. 36 éves, okleveles agrármérnök, családi gazdálkodó. 2014 óta önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság tagja. Nős, két gyermek édesapja. A jelölt úgy szólt: „sok munkát elvégeztünk, sok munka van még tervben, amely megvalósításra vár. A szavazók bizalmával pedig ezeket a jövőbeni terveket is elvégezhetjük”.

A 7. körzet jelöltje Kolozsvári István. 38 éves etnográfus, örökségvédelmi és közművelődési szakember. 2007-től a Polgármesteri Hivatal, ez év április 1-jétől a Berettyó Kulturális Központ munkatársa. 2006-tól a Bihari Múzeum Baráti Köre, 2018 óta pedig Bihari Népművészeti Egyesület elnöke, valamint a Berettyószentmártoni Református Egyházközség presbitere. Nős, két gyermek édesapja. A jelölt úgy szólt: „meggyőződésem, hogy a problémákat is fel kell tárni, de a megfogalmazásuk mellett konkrét javaslatokat is tenni kell, megtalálva a megoldásokat.” A képviselőjelölt elmondta, a napi munka mellett számos szakmai szervezet tagja és az egyházi közösség munkájába is bekapcsolódott. Ezekre a feladatokra önként vállalt szolgálatként tekint.

A 8. körzet jelöltje Bónácz János. 36 éves, szociálpedagógus. 2006 óta egyénileg megválasztott önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, majd 2013-tól a város alpolgármestere. Egy gyermek édesapja. A jelölt elmondta, a jövőben igyekszik megoldani a városrész évtizedes problémáját a Szent Márton tér rendezésével, ahol a tervek szerint kerékpáros pihenő, játszótér, létesül, valamint új aszfaltburkolatot kap a szentmártoni kerékpárút.  

A sajtóeseményen az is elhangzott, július 22-én elektronikusan kitölthető helyi konzultáció indul, és a válaszok ismeretében véglegesíti a következő ciklusra vonatkozó választási programját a FIDESZ helyi csoportja.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu