-->

Somogyi, tövisháti és buzai táncokat is tanultak a Bajnóca Néptánctáborban

Az idén 10 éves Bajnóca Néptánc Egyesület évek óta megrendezi az immár hagyományossá vált nyári néptánc táborát.


A július közepén tartott táborban a gyerekek három korcsoportban somogyi, tövisháti és buzai táncokkal ismerkedtek. A lépéseket koreográfusok és a Bajnóca Néptánc Egyesület csoportvezetői tanították.


A szakmai munkán túl a bajnócások kézműves és múzeumi foglalkozásokon, mozielőadáson, fellépéseken valamint kikapcsolódásként vízi és szárazföldi sportprogramokon, strandoláson is részt vehettek.


A tábori héten kerékpárral látogattak el Váncsodra, ahol a frissen színpadra állított berettyóújfalui és környéki táncokból adtak ízelítőt és felléptek a berettyóújfalui piac vásárcsarnok avatóján.


A jubiláló Bajnócások izgalmas és tartalmas tábort tudhatnak maguk mögött.


Az egyesület közben már újabb programjára készül, ami nem más, mint a IV. Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztivál.  Augusztus 17 és 21 –e között Európából, Afrikából és még Ázsiából is érkeznek a városba táncosok, hogy a Szent István nap köré szervezett programsorozatot még színesebbé varázsolják Berettyóújfaluban.


Fesztiváli részletek a https://www.facebook.com/Bajn%C3%B3ca-N%C3%A9pt%C3%A1nc-Egyes%C3%BClet-1711615755793951/ oldalon olvashatóak!

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu