-->

Klasszikusok és filmzenék estje a Nimród Kürtegyüttessel

A barokktól a filmzenéig szóltak dallamok a Zenés Nyári Esték augusztus 10-i állomásán.

A 2017-ben alakult Nimród Kürtegyüttes négyese a barokk kor legszebb klasszikusait és a közelmúlt filmzenei átiratait szólaltatta meg a színpadon.

Az együttes célja a közönséggel megismertetni a kürtöt, mint kevésbé ismert rézfúvós hangszert. A kvártettben Kállai Tibor a berettyóújfalui zeneiskola volt növendéke is zenél.

A fiatal kürtművész már hat éve a debreceni Kodály Filharmónia tagja, kiemelkedő művészi munkáját kollégái legutóbb az Évad Ifjú Zeneművésze díjjal is elismerték.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu