Print this page
-->

„Boldog Iskola” lesz a József Attila

A berettyóújfalui József Attila Általános Iskola elnyerte a „Boldog Iskola” címet. A kitüntetésre az intézmény két pedagógusa pályázott. A boldog iskola fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni, és a tanulásban optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.

A boldogságórákon a tanulók ezen túl megismerik majd a boldogság főbb összetevőit. Az inspiráló órák hatására várhatóan pozitív, határozott énképpel rendelkező iskolássá válnak majd a diákok.

Az intézményünk két lelkes pedagógusa, Vargáné Hari Krisztina és Váradiné Béres Beatrix 2019 júniusában nyújtott be pályázatot, melynek eredményeként az iskola elnyerte a „Boldog Iskola” címet.

 A címátadó ünnepségre 2019. szeptember 18-án Budapesten, a Kongresszusi Központban kerül sor.

A Boldog Iskola programjának fókuszában az áll, hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ezt, a pozitív pszichológia módszereire épülő programot az ELTE tudományosan is igazolta.

A célok között szerepel a diákok kiegyensúlyozottabb, boldogabb élete az iskolás éveik alatt. Az ehhez kapcsolódó foglalkozásokon, a tanulók megismerik a  boldogság főbb összetevőit, miközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek hozzájárulnak a boldogságszintjük növekedéséhez.

A program hatásaként várhatóan optimista, magabiztos, kitartó iskolásokká válnak, akik megoldandó feladatként kezelik majd a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit.