-->

Családbarát Önkormányzat díjat kapott Berettyóújfalu

A szeptember 4-i Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kopp Mária Intézet által a Parlament Vadásztermében megtartott díjátadó konferenciáján Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a város nevében átvette a Családbarát Önkormányzat díjat.

A NOE Családbarát Önkormányzat díját tizenhat település érdemelte ki: a főváros VI., XI., XVI. és XXI. kerülete, valamint Berettyóújfalu, Érd, Mezőberény, Nagykőrös, Szigetszentmiklós, Tata, Vác, Csepreg, Csomád, Felsőörs, Lébény és Ópusztaszer. A rendezvényen műhelykonferenciát tartott a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) „Önkormányzatok a családok szolgálatában” címmel. Az eseményen köszöntőt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke mondott.

A települési önkormányzatok bevált családbarát programjait az egész Kárpát-medencében ismertté kellene tenni, hogy bárhol bevezethetők legyenek - mondta Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke szerdán, Budapesten. Az alelnök családbarát kislexikon kiadására tett javaslatot a NOE-nak az olyan jó gyakorlatok, programok összegyűjtésére és bemutatására, mint például a babazászló, a komatál vagy a babafaprogram. A rendezvényen Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke a díjátadón a pályázatokat értékelve úgy szólt, az önkormányzatok és a helyi közösségek közötti kölcsönös bizalomnak köszönhetően születnek meg a helyi családbarát intézkedések.

Nyitóbeszédet  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára tartott.  A NOE az elismeréseket 2006 óta olyan önkormányzatoknak adományozza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal erősítik a családos közösségeket, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.

A Családbarát Önkormányzat díj nem egy örökös elismerés, hanem évről-évre újra pályázható és elnyerhető az elmúlt év intézkedései alapján. 

MTI/Berettyó Rádió

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu