-->

Tájak-Házak-Ízek Fesztivál a Morotva Ligetben

Hatvankilenc főzőcsapat háromszáz versenyzője és kétszáznál is több tájjellegű étel volt ma a Tájak-Házak–Ízek Fesztiválon.

Másodjára rendezték meg a Morotva Ligetben a mára már nemzetközivé vált gasztrofesztivált. A nap legfinomabb ételeit neves és elismert szakemberekből álló zsűri bírálta. A zsűri elnöke Opóczky István, életműdíjas mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja, a Magyar Cukrász Szakács Szövetség zsűri tagja, a külügyminisztérium protokoll séfje volt. A zsűri tagok Klötz Géza, Szathmári János, Dézsi Ferenc, Szegedi Róbert voltak.  A menüsorokban volt hagyományos és reform étel is.

A főzőcsapatok között már sok versenyt megjárt profi és kezdő szakácsok is megmérettettek. A napindító jó hangulatról a Sonivius Vappae (Lármás Semmirekellők) gondoskodott. A zenekar középkori dallamokat varázsolt közönségének.  Közben a legfiatalabb korosztály sem maradt programok nélkül. A gyerekek kosaras körhintán, tréfás népi játszótéren mozoghattak. A hagyományos és a modern dallamokat a színpadon Danics Dóra és a Cimbaliband ötvözte.

A csapat egyórás koncertje alapozta meg a délutáni eredményhirdetést, amit már minden versenyző várt. Az első helyezéssel járó vándorkupát idén a Sopronból érkező Hermesi Hegylakók csapata vitte el. A képzeletbeli dobogó második fokára a berettyóújfalui Pénzügyesek állhattak, a bronzérmet a körösszakáli önkormányzat versenyzői érdemelték ki.

A zsűri külön díjazta a diákok főző csapatait is. Első helyezett a "Piros Arany" (BSZC Arany János Gimnáziuma) csapata, második a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziumának II-es csapatának versenyzői, harmadik pedig a Széchenyi István Tagiskola 6.d osztályosainak főzőcsapata lett.

Az ízek utcájában bárki megkóstolhatta a környékünk ízeit, borkóstoló és viseletbemutató is volt a Bajnóca Néptánc Egyesület sátrában. Különleges programelem volt a „Talányos mese” a Bodorka NépmesePont standjánál. Gulyás László vándormuzsikus adta elő meséjét a gyerekek nagy örömére. A Tájak-Házak-Ízek fesztiválon sok önarckép készült a rendezvény nevével fémjelzett szelfifalnál is.

A napot a TNT zenekar másfél órás koncertje zárta.

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu