-->

Minden a méz körül forgott

Csurgott a méz, vonultak a lovagok, mézet szenteltek, kóstoltak, majd megszavazták az idei legfinomabb édes nektárt. Szeptember utolsó szombatján, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Vitányi István, Muraközi István polgármester és Fekete József az OMME elnökhelyettese köszöntőjével indult a már hagyományos, nyolcadik Bihari Mézes Nap Berettyóújfaluban.

Idén sem maradhatott el a Mézlovagrendek utcai felvonulása a városban. Mézszentelés után kezdődtek a színpadi produkciók: A Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesületének Hagyományőrző Népdalköre, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Senior táncosai és az Igazgyöngy Hastánccsoport, a Rengő Néptánc Egyesület és a Kacor Citeracsoport műsorát láthatták a mézes eseményre látogatók.

A szakmai és kulturális nap fontos „szezonzáró” a méhészek életében, hiszen ilyenkor tudják egymás között megvitatni az év tapasztalatait, újdonságokat mutatnak be a fogyasztóknak. Ilyet mutatott be Daróczi Lajos és családja is, akik mézüzemükben az idei évtől 12 fajta új terméket gyártanak.

A sokféle kulturális program mellett a mézkóstolás ebben az évben is hatalmas népszerűségnek örvendett, több mint húsz féle édes nedűből ízlelhetett a közönség, a mézelődés után pedig szavazni is lehetett.

A mézes nap elmaradhatatlan része a szakmai előadás, ahol az érdeklődők megismerhették példéul a sikeres méhészkedés alapjait. 2019-ben újdonságként a gyerekeket a Bodorka NépmesePont standja is várta, ahol méhviaszból készítettek gyertyát és mézeskalácsot süthettek a kicsik.

A lovagrend évről-évre meghirdeti rajzpályázatát, így bevonva a legkisebbeket az édes világba. A találkozó szakmaiságát idén is a méhész eszközbemutató és vásár, valamint az előadások adták.

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu