-->

Fesztiválból adomány

Körösszegapáti polgármestere háromszázezer forint a Kun László Fesztiválon összegyűlt felajánlást adott át a Gróf Tisza István Kórház Gyermekosztályának.

Tarsoly Attila a település polgármestere a mai adomány átadón úgy szólt, 2007-ben indult útjára a fesztivál, amelyet mára már a bihari kistérség egyik legnagyobb kulturális eseményéi között jegyeznek. Idén csaknem tizenhatezer látogatója volt a fesztiválnak.

Az adománygyűjtés 2019-ben pedig hagyományteremtő szándékkal indult útjára. A választás azért esett a berettyóújfalui intézményre, mert Körösszegapátiból sok gyermek érkezik kezelésre kórházunkba.

A polgármester elmondta, a község hálás az újfalui intézmény dolgozóinak, ezért ezen túl minden évben a gyermekosztálynak gyűjtenek majd. A most átadott összeget olyan eszközökre költik, amelyek a térség gyermekeinek gyógyulását fogja segíteni. - Régi reményünk volt, hogy a térségben lévő önkormányzatok valamilyen módon hozzájáruljanak a kórház osztályainak működéséhez - mondta Dr. Muraközi Zoltán.

A főigazgató az átadón örömét fejezte ki, hogy Körösszegapáti Önkormányzata a berettyóújfalui intézményt támogatja adományával, s ezzel példát mutat más települések önkormányzatainak is. 

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu