-->

Megnyílt az ifjú kézművesek kiállítása

A Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza és a Kézműves Alapítvány, XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatának ünnepélyes kiállítás megnyitóját és díjkiosztóját tartották ma délelőtt a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

A pályázatot már tizenharmadjára hirdették meg a 25 évesnél nem idősebb, kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak körében. A kézművesek valamennyi mesterségben pályázhattak. Az országos pályázat regionális fordulójának ünnepélyes díjkiosztóját a Bihari Népművészeti Egyesület másodjára rendezhette meg.

A munkák zsűrizése Berettyóújfaluban zajlott, a kiállításba kerülő tárgyakat pedig egészen október végéig láthatja majd a nagyközönség a Bihar Vármegye Képgalériában. A most helyezést elért fiatalokat is a szakmai zsűri juttatta tovább az országos kiállításra.

A regionális fordulóra 77 pályázó (23 csoport, 54 egyéni) 352 művét nevezte, 3 korcsoportban. Az eseményt Turzó Boglárka és a Kis Bajnóca Népdalkör műsora nyitotta. Kolozsvári István a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke a nyitóünnepségen elmondta, az alföldön a legélénkebb ma is a mesterségek iránti érdeklődés.

A fiatal generáció bevonása térségünkben sikerül legeredményesebben, melyben nagy szerepe van az alapfokú művészetoktatásnak, egyesületek munkájának. A megnyitóra érkező vendégeket Muraközi István polgármester valamint Beszprémy Katalin a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének vezetője is köszöntötte.

Az alkalmon Hutkai László, bőrműves népi iparművész, a zsűri tagja értékelte a pályaműveket. A kiállításmegnyitó után a fiatalok játszóházi foglalkozásokon próbálhatták ki magukat.

 

 

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu