-->

Papucs a munkahelyen, zakó és pulóver, szandál és zokni - protokollszabályok a mindennapokban Görög Ibolya előadásában

Teltház fogadta a Bihari Polgári Esték idei utolsó állomásán Görög Ibolyát. A „protokoll nagyasszonya” legutóbbi könyvének címe egyben előadásának témájául is szolgált, másfél órában járta körbe sok-sok humorral fűszerezve a protokoll, a viselkedéskultúra, az etikett és az öltözködés mindennapi, vagy éppen nem mindennapi kérdéseit, érdekességeit.

Magyarország első számú protokoll szakemberének előadása igazán sokrétű volt. Olyan írott és íratlan szabályokról beszélt, amelyekkel bármelyikünknek tisztában kell lennie hétköznapi szituációkban. Az első találkozáskor megtörténő első benyomás, a kézfogás, a tegezés-magázás vendégségben vagy üzleti tárgyaláson. Hallhatott a közönség a különböző élethelyzetekben elvárható viselkedésről, a női vagy férfi megjelenéséről, öltözködéséről, testtartásáról, metakommunikációjáról, telefonálásról, étkezésről.

Hasznos tanácsok hangzottak el kötetlen formában Görög Ibolya egyéni előadásmódjában, mely garantáltan emlékezetes marad hallgatósága számára. Görög Ibolya 1987-tól 12 évig volt miniszterelnökök protokollfőnöke és szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit, az elmúlt 18 évben pedig számos könyv szerzője és tart sikeres előadásokat szerte az országban, illetve a felnőttoktatásban is részt vesz.

Fennmaradó idejében pedig - ahogy fogalmazott - 24 órán belül bármilyen szakmai kérdésre ad kimerítő e-mailes válaszokat.

És, hogy hogyan piheni ki magát erre azt a választ kaptuk: olvasás, utazás és főzés. Két mániája van: az igényesség és a pontosság.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu