Print this page
-->

Papucs a munkahelyen, zakó és pulóver, szandál és zokni - protokollszabályok a mindennapokban Görög Ibolya előadásában

Teltház fogadta a Bihari Polgári Esték idei utolsó állomásán Görög Ibolyát. A „protokoll nagyasszonya” legutóbbi könyvének címe egyben előadásának témájául is szolgált, másfél órában járta körbe sok-sok humorral fűszerezve a protokoll, a viselkedéskultúra, az etikett és az öltözködés mindennapi, vagy éppen nem mindennapi kérdéseit, érdekességeit.

Magyarország első számú protokoll szakemberének előadása igazán sokrétű volt. Olyan írott és íratlan szabályokról beszélt, amelyekkel bármelyikünknek tisztában kell lennie hétköznapi szituációkban. Az első találkozáskor megtörténő első benyomás, a kézfogás, a tegezés-magázás vendégségben vagy üzleti tárgyaláson. Hallhatott a közönség a különböző élethelyzetekben elvárható viselkedésről, a női vagy férfi megjelenéséről, öltözködéséről, testtartásáról, metakommunikációjáról, telefonálásról, étkezésről.

Hasznos tanácsok hangzottak el kötetlen formában Görög Ibolya egyéni előadásmódjában, mely garantáltan emlékezetes marad hallgatósága számára. Görög Ibolya 1987-tól 12 évig volt miniszterelnökök protokollfőnöke és szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit, az elmúlt 18 évben pedig számos könyv szerzője és tart sikeres előadásokat szerte az országban, illetve a felnőttoktatásban is részt vesz.

Fennmaradó idejében pedig - ahogy fogalmazott - 24 órán belül bármilyen szakmai kérdésre ad kimerítő e-mailes válaszokat.

És, hogy hogyan piheni ki magát erre azt a választ kaptuk: olvasás, utazás és főzés. Két mániája van: az igényesség és a pontosság.