Print this page
-->

Elkezdődött a 22. Bihari Számadó Napok

Megnyílt a huszonkettedik Bihari Számadó Napok Berettyóújfaluban. E rendezvény a város egyik legkiemelkedőbb eseménye, ahol a vállalkozók bemutathatják a leendő üzleti partnereiknek és vásárlóiknak termékeiket, szolgáltatásaikat. 

A rendezvényt délelőtt Bondár Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Berettyóújfalui Szervezetének elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Bodó Sándor a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára,  Bónácz János Berettyóújfalu alpolgármestere, Dr. Skultéti Éva, a HBKIK főtitkára és Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke. Hagyományosan ekkor adják át a kiállítás és vásár díjait is. Idén a 2007-ben alapított Nyíri István-díjat Nagy Lajos a helyi gimnázium pedagógusa, kereskedelmi és marketing szakember kapta, aki az oktatás mellett aktívan részt vesz  a kamara életében is.A legszebb standért járó vásárdíjat a zsűri döntése alapján a BSZC biharkeresztesi Bocskai István Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kapta. Második a furtai Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület, harmadik pedig az ÉDES Egyesület lett.

A termékdíj első helyezettjeként Kissné Fórián Ildikó díszüveges munkáit díjazták.

Elismerést kapott e kategóriában Mezei István őstermelő hidegen sajtolt olajai, illetve Nagyné Gál Edina Renáta házi készítésű kézműves termékei. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját ebben az évben Tetétlen Község Önkormányzata homok tövis termékcsaládja, még különdíját Mayer András sajtkészítő érdemelte ki.
A nap további részében előadásokkal és színpadi programokkal várják a látogatókat. A több mint hetven kiállító most is a város és a környék portékáiból hozott ízelítőt termékeiből, szolgáltatásaiból. Többen közülük már „rutinos” vásározók, ám akadnak olyan művészek is, akik ezen a rendezvényen mutatják be új alkotásaikat.

A továbbtanulás idén is kiemelt hangsúlyt kap a vásáron, a környék és a város iskoláinak, szakképző intézményeinek standjain a középiskolába készülők megismerkedhetnek a BSZC képzéseivel.

A két nap alatt számos helyi csoport, néptáncos és zenei műsor is lesz. A vásári forgatagba november 8. és 9. között várnak mindenkit.