-->

Tárgyalóterem viseli Dr. Barcsay László nevét Berettyóújfaluban

A legendás járásbírósági elnök, dr. Barcsay László nevét viseli mostantól a Berettyóújfalui Járásbíróság legmodernebb tárgyalóterme.

Dr. Barcsay László halálának 40. évfordulóján, tisztelegve a kivételes életút előtt emléktábla került a bíróság legmodernebb Via-Video technikával is felszerelt tárgyalótermének falára, hirdetve a múlt és a jövő egymásba fonódását.A bíróságon tíz éves múltra tekint vissza a bíróságtörténeti kiállítás, amelynek középpontjában Dr. Barcsay László egykori királyi járásbírósági elnök személyes dokumentumai, könyvei, fényképei állnak. Az elnök életútját bemutató legfontosabb dokumentumok az Országos Bírósági Hivatal tavalyi és idei Bíróságtörténeti Kiállítás- és Konferencia-körútjának keretében az egész országot bejárták.
Barcsay László a XX. század történelmi fordulópontjain átívelő életútja sok kiállítás-látogatót megérintett, és példaként szolgált további bírói életpályák felkutatásához országszerte. Most, a körút végén a Debreceni Törvényszék által biztosított gyönyörű vitrinekben méltó helyet kapott az elnök hagyatéka.  A megújult kiállítást Dr. Kiss László elnökhelyettes nyitotta meg, felidézve a bíróságtörténeti kutatások előzményeit.Az ünnepség keretében Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszék elnöke a Consilium Peritorum Localis eseménysorozatához kapcsolódóan a bíráknak Juhász Andor, egykori kúriai elnök gondolatait idézve nyújtotta át a „Bírák vagyunk…” ünnepi kötetet.
Az ünnepségen - immár 11. alkalommal – a Berettyóújfalui Járásbíróság nyugdíjas dolgozóit is köszöntötték, a meghívottak tiszteletére a bírósági dolgozók gyermekei adtak műsort.


Forrás: http://birosag.hu/hirek

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu