-->

Karácsonyi évzáró koncertet adott a fúvószenekar

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.” Kodály Zoltán idézete hangzott el az idei ifjúsági fúvószenekari évzáró koncert bevezető gondolataként.

Az idén ötvenkét esztendős Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar hagyományosan december 23-án tartja karácsonyi koncertjét. Idén szóló énekkel is színesítették a karácsonyra hangoló repertoárt. Tíz mű, köztük a Csendes éj is felcsendült, amelyet a teltházas közönség a fúvósokkal együtt énekelt el. A műsorban szólót énekelt Petró Dalma opera énekművész. A fúvósok koncertjét Hegedűs Imre, Szilágyi Péter díjas karnagy vezényelte. A karácsonyi évzárón 2015 óta adják át a karmester és a Fúvózenekarért Alapítvány kuratóriumának döntése alapján odaítélt Szilágyi Péter díjat. Az elismerést 2019-ben a nyolc éve a zenekarban játszó Szántó Bálint kapta.A Nadányi Zoltán Művelődési Ház színháztermében megtartott ünnepi koncertet a közönség állva, vastapssal köszönte meg.

.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu