-->

Rúzsa Magdiról készült a nyertes fotó

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a Romániai Hivatásos Újságírók Egyesületének Bihar megyei Szervezetével (UZP), és – idén először – a debreceni Partium Házzal partnerségben, idén is meghirdette bihari fotóriporterek számára kiírt pályázatát.  Bihari Fotóriporterek Kupáját ezúttal megosztva, Remus Toderici, a nagyváradi Crișana, valamint Kogyilláné Halics Szófia, a berettyóújfalui Bihari Hírlap, a Berettyó Rádió és a Hajdú-bihari Napló tudósítója nyerte el.

AZ UZP-kupát Szilágyi Loránd, a Bihoreanul fotósa, míg a most első alkalommal kiosztott Partium-kupát Ovi D. Pop szabadúszó fotóriporter kapta.
A régió román és magyar fotóriportereinek munkáit felvonultató verseny és az azt kísérő, Nagyváradon és Debrecenben is bemutatásra kerülő tárlat mindig az előző év krónikáját adja – képekben.

Kogyilláné H. Szófia


Az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) égisze alatt zajló pályázatra Bihar és Hajdú-Bihar megyei profi és amatőr fotóriporterei küldték be 10 képből álló, az elmúlt évben fotografált képekből összeállított kollekcióit. A pályázók olyan sajtóorgánumokat képviseltek, mint a Biharország, Bihoreanul, Crișana, Jurnal Bihorean,  Hajdú-bihari Napló, denagy.hu, vagy a Bihari Hírlap.


A háromtagú zsűri, melynek tagjai, Tóth István AFIAP az ”Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület elnöke, Șerban Carțis, a Romániai Hivatásos Újságírók Egyesülete Bihar megyei szervezetének elnöke, valamint Stanik István, médiaszakértő ezúttal 130 kép közül válogatta ki – titkos (kodifikált) zsűrizéssel – a nyerteseket.

 

A berettyoradio.hu fotóriporterének nyertes képe Rúzsa Magdiról készült a tavalyi Város Napja zárórendezvényén, Berettyóújfaluban.


A kiállításra 103 fekete-fehér és színes alkotást válogattak ki, az alkotók között van Camelia Bușu (RO), Csíki János (RO), KogyillánéHalics Szófia (HU), Illés Imre Emeric (RO), Ciprian Iovan (RO), Kocsis Csaba (HU), Kovács Péter (HU), Szegedi Éva (RO), Szilágyi Loránd (RO), Ovi D. Pop (RO), Radui Elemér (RO), Remus Toderici (RO), Varga Erzsébet Mandy (RO).
Az alkotásokat először Nagyváradon nézhetik meg az érdeklődők, a kiállítás ünnepélyes megnyitójára, illetve a díjak átadására február 8-án került sor.


A Bihari fotóriporterek tárlata Nagyváradon március 6-ig, hétfőtől péntekig, 08:00 – 19:00 óra között tekinthető meg, ingyenesen.


Tóth István AFIAP, az AIEFA elnöke és a nemzetközi Fesztivál igazgatója köszöntötője után a Romániai Hivatásos Újságírók Bihari Egyesületének elnöke, Șerban Carțis zsűritag, dr. Ramona Novicov műkritikus, illetve Stanik István médiaszakértő, zsűritag értékelte a nemzetközi kiállítás fontosságát, illetve a kiállított alkotások technikai és művészi színvonalát. Stanik István a rövidesen megnyíló Debreceni Partium Ház magyar-magyar és magyar-román kapcsolatok fejlesztésében vállalt missziójának ismertetésére is kitért.
A kiállítás anyaga Debrecenben, Berettyóújfaluban is megtekinthető lesz.


A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu