-->

Teljesen megújult a szülőszoba és a szülészet

Elkészült és birtokba vehették a két és fél hónap alatt egy komplex strukturális átalakítás során a Gróf Tisza István Kórházban teljesen megújult szülőszobát és szülészetet. A felújítás a Családbarát Pályázati Program segítségével két körben, összesen több mint 157 millió forintból valósulhatott meg, így létrejött egy régi, 25 éves struktúra teljes körű átalakítása.

A pályázat első fordulójában a Gróf Tisza István Kórház majdcsak 115 millió forintot nyert a strukturális átalakításra, a második forduló pályázata pedig két részből állt. Eszközbeszerzésre 32 millió forintot költhetett az intézmény és több mint 10 millió forint forrás áll rendelkezésre a tervezett oktatás- továbbképző tanfolyamok finanszírozására.

A korábban az osztályon működő Egészséges Anya Egészséges Gyermek Alapítvány – melynek alapítási célja a betegellátás színvonalának emelése volt – szintén biztosított anyagi forrást. Az alapítványi kuratórium 5 millió forinttal járult hozzá a minőségi betegellátás kialakításához. A műszerek egy részének beszerzése jelenleg folyamatban van. Az elmúlt időszakban a kivitelező a kórház és a szülészet igényeit szem előtt tartva, rekordidő alatt, feszes munkatempóban valósította meg az osztály felújítását.  

Megújult az eddigi egyágyas „apás” egység, illetve a nagy szülőszobát boxosították, kialakítottak egy új családi, alternatív szülőszobai részt, ahol mostantól lehetőség lesz vízben vajúdásra is, illetve egyéb korszerű, alternatív vajúdási módok alkalmazására. A szülőszobán kialakítottak egy édesapák kényelmét szolgáló, fürdőszobával ellátott váró, pihenő, öltöző helyiséget. A felújítás részeként a császármetszések elvégzésére szolgáló műtő is teljesen megújult.

A szülészet-gyermekágyas osztály kórtermeiben a vizesblokkok átalakultak, a kórtermek korszerű légtechnikát kaptak.  A korábbi több ágyas kórtermekből 1, 2 és 3 ágyas szobákat alakítottak ki. E helyiségekben a családbarát elveknek megfelelően az ápolási idő alatt mostantól kísérő elhelyezésére is lehetőség nyílik.  Az újszülött osztály átalakítása, teljes felújítása is megtörtént.

Az ünnepélyes avatáson Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere köszöntötte a szülészet dolgozóit. A polgármester úgy fogalmazott: mára már a szülészeten is megvalósult a családbarát szemlélet.  „Örvendetes, hogy a dolgozók a jó ügy érdekében, ha összefognak, mindent elérnek.”-mondta Muraközi István.

Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-alföldi térségi igazgatója emlékeztetett:  a fenntartó összesen 10 milliárd forint forrást különített el a családbarát szülészetek megvalósítására, melyből az első körben már 6 milliárd forintot használtak fel a szülészetek. 

Osváth Péter osztályvezető főorvos úgy szólt: a dolgozók a felújított épületet színvonallal fogják megtölteni, így igyekeznek a hazai és nemzetközi elvárásoknak megfelelni.

Muraközi Zoltán a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik a gyors felújítási munkálatokhoz tevőlegesen és anyagilag hozzájárultak. Kiemelte a dolgozók szakmai együttműködését.  -A megújulás során megnövekedett, néha váratlan és különleges feladatok megoldása osztályunk dolgozóit még egységesebb csapattá kovácsolta- zárta gondolatait Muraközi Zoltán.

 

 

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu