-->

Hatszáz millió forintból fejlesztik a város ipari parkját és iparterületét

Ünnepélyes keretek közt tették le a hatszáz millió forintból megvalósuló ipari park és iparterület fejlesztési beruházásának alapkövét ma délelőtt Berettyóújfalu Északi Iparterületén.

A több mint 3,3 hektáros önkormányzati tulajdonú északi, valamint a meglévő 26,5 hektárnyi Bihari Regionális Ipari Park elérhetőségét segítő infrastruktúra fejlesztése elindult, és a Széchenyi 2020 program keretében 595,51 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével, és 5 millió forint önkormányzati önrészből valósul meg. 

Az ünnepélyes alkalmon Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője úgy szólt, a város érdeke, hogy sok befektető érkezzen, ebből a környék települései is profitálhatnak, és nőhet az iparűzési adóból származó bevétel is. A képviselő kiemelte a több mint egy éve átadott autópályában rejlő lehetőségeket is, melynek határig tartó szakaszának elkészülte a mostani beruházásra is kedvező hatással lesz.

Bulcsu László szerint eljött az az idő, amikor a berettyóújfalui ipari park fejlesztése a térség fejlődésére is hatással lesz. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, a környékbeli ipari parkok hamarosan láncolatot alkotnak majd és a beruházásokkal, valamint annak elképzeléseivel a három évtizedes „halmozottan hátrányos” időszakból a térség kilábal, ezzel együtt pedig társadalmilag és gazdaságilag is egységes lesz. Bulcsu László úgy fogalmazott, bízik abban, hogy hamarosan eljön az idő, amikor érdemes lesz a térségben maradni, itt élni és munkát vállalni.

Berettyóújfalu polgármestere ismertette az ipari park történetét, említést téve arról, hogy huszonnyolc vállalkozás tevékenykedik aktívan az 1998-ban induló ipari területen. Muraközi István kiemelte, az új zöldmezős ipari területek létrehozásával olyan kiszolgálói hálózat jöhet létre, amely a környék nagy vállalatainak beszállítóit alkothatják. A polgármester kihangsúlyozta a város oktatási intézményeinek szakképző munkáját, amellyel lehetőséget biztosítanak az ide települő vállalkozások munkaerő ellátásához.

Az iparterület fejlesztési beruházásának alapkövét és az időkapszulát Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István polgármester, Bónácz János alpolgármester és Nagy László Csaba önkormányzati képviselő tette le.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata a még 2016-ban benyújtott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), Ipari parkok, iparterületek fejlesztése pályázatán nyert vissza nem térítendő támogatást a projektre.

Az Északi Iparterület a város északi területén, a 47-es 42-es főútvonalak találkozásának körforgalmától Debrecen irányába (a 47-es főút mentén), a Tesco és a BSZC Bessenyei György Szakiskola mögött helyezkedik el. A projekt részeként 300 méter hosszan utat és közműveket építenek (közvilágítás, gáz, szennyvíz, ivóvíz, csapadékvíz).

A déli ipari parkban az összes utat felújítják. Az érintett útszakaszok: Kádár Vitéz utca, a Vállalkozók útja teljes hossza, a Téglaparti utca a Téglaparti utca, a Körös utca. A projekt várhatóan október végére befejeződik.

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu