-->

Délután háromig tartanak nyitva az üzletek

Berettyóújfalu polgármesterének hivatalos közösségi oldalán közzétett, március 17-i posztjából kiderül, a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás, a dohánybolt kivételével minden más üzletben és annak helyiségeiben 15 óra után reggel 6 óráig az üzlet alkalmazottain kívül másnak tartózkodni tilos!

A korlátozás a vendéglátó üzletekre is vonatkozik azzal az engedménnyel, hogy 15 óra után 6 óráig az élelmiszert megrendelhetik és kiszállíthatják, valamint a vendég a fizetés idejére beléphet a vendéglátó helyiségbe.

Rendszeres zenés-táncos rendezvény, egyéb rendezvény és gyűlés helyszínén tartózkodni tilos.

A rendelet értelmében nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, a polgári házasságkötés, és a temetés. Információink szerint a Magyarországi Református Egyház Zsinata döntése alapján a református templomban is elmaradnak az istentiszteletek, az igei alkalmak.

Szabálysértést követ el, aki vendéglátó üzletben, rendszeres zenés, táncos rendezvényen, a rendezvény helyszínén, valamint meg nem engedett időpontban tartózkodik.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint. A rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu