Print this page
-->

Délután háromig tartanak nyitva az üzletek

Berettyóújfalu polgármesterének hivatalos közösségi oldalán közzétett, március 17-i posztjából kiderül, a kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás, a dohánybolt kivételével minden más üzletben és annak helyiségeiben 15 óra után reggel 6 óráig az üzlet alkalmazottain kívül másnak tartózkodni tilos!

A korlátozás a vendéglátó üzletekre is vonatkozik azzal az engedménnyel, hogy 15 óra után 6 óráig az élelmiszert megrendelhetik és kiszállíthatják, valamint a vendég a fizetés idejére beléphet a vendéglátó helyiségbe.

Rendszeres zenés-táncos rendezvény, egyéb rendezvény és gyűlés helyszínén tartózkodni tilos.

A rendelet értelmében nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, a polgári házasságkötés, és a temetés. Információink szerint a Magyarországi Református Egyház Zsinata döntése alapján a református templomban is elmaradnak az istentiszteletek, az igei alkalmak.

Szabálysértést követ el, aki vendéglátó üzletben, rendszeres zenés, táncos rendezvényen, a rendezvény helyszínén, valamint meg nem engedett időpontban tartózkodik.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint. A rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.