-->

Kurtán Mónika közleménye az álhírrel kapcsolatban

Az elmúlt napokban az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzés nyomán sokan kész tényként kezelték, hogy a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola intézményvezetője és egyik családtagja korona vírussal fertőződött. Ezekre a találgatásokra reagálva Kurtán Mónika a Berettyó Rádióhoz eljuttatott levelét közöljük.

Tisztelt Berettyóújfalui Polgárok!


Berettyóújfalu legnagyobb általános iskolájának intézményvezetőjeként fontosnak tartom, hogy - egy álhír terjesztése kapcsán – megnyugodjanak a felborzolt kedélyek.

Felelőtlen emberek, nem törődve azzal, hogy városunk polgáraiban indokolatlan félelmet keltenek, egy valótlan hírt hoztak létre az interneten nem létező koronavírus betegségemről. Ezt a hírt meggondolatlanul sokan meg is osztották, nem törődve azzal, hogy ezzel sokakban pánikot keltenek.
Feltehetik a kérdést, hogy ez az álhír hogyan keletkezett. 2020.03.13-án, pénteken, a munkaidő után értesített a férjem, hogy légúti problémák miatt orvoshoz ment. Mivel külföldön járt néhány napja, ezért az orvosok - a protokollt követve - nagyon helyesen jártak el, amikor kivizsgálásra Debrecenbe küldték. Amikor ez kiderült számomra, rögtön elhagytam az iskolát, megelőzés céljából nem érintkeztem senkivel. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy se koronavírus, se más kórokozó nem okozott semmiféle betegséget nálam. Férjemet a negatív koronavírus teszteket követően, tegnap elengedték a kórházból.
Pedagógusként azt mondhatom, hogy az egészségügy jól vizsgázott, de néhány honpolgár tisztességből, az embertársakkal szembeni etikus magatartásból megbukott. Jó lenne, ha ők elgondolkodnának, hiszen hatalmas teher volt ez a bizonytalanság a családunk számára, ezt a terhet most indokolatlanul sok ember vállára is rátették pánikkeltő magatartásukkal.
Szeretnék köszönetet mondani annak a sok-sok embernek, akik támogattak bennünket ezekben az embert próbáló napokban!
GONDOLKODJANAK FELELŐSSÉGTELJESEN! VIGYÁZZANAK MAGUKRA, SZERETTEIKRE!

Tisztelettel: Kurtán Mónika

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu