-->

Ezt kérik a házi gyermekorvosok

A Berettyóújfaluban praktizáló két házi gyermekorvos több kéréssel is fordult a rendelőbe készülőkhöz, szülőkhöz, gyermekekhez.

A kialakult helyzetre való tekintettel megkéri a kisgyermekes szülőket, hogy a vizsgálatra textil pelenkát hozzanak magukkal és tanácsadásra csak a védőoltások miatt menjenek. Egészséges gyermekkel még időpontra se érkezzenek rendelésre, csak tanácsadásra. Fontos, hogy egy gyermekkel egy kísérő érkezzen. Kérik, hogy a rövidebb várótermi tartózkodás érdekében használják az Eródium rendszer biztosította lehetőségeket: otthonról sorban állás, és a várólista nyomon követése. Az Eródium rendszeren keresztül lehetőség van a gyógyszerek felíratására is,  a gyógyszereket, tápszereket is ki lehet váltani papír vények nélkül, a gyermek TAJ számával. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A közgyógyellátásra való jogosultság a kormány döntése értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad. Emiatt tehát senkinek nem kell elmenni a háziorvoshoz.
Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.
Az Eródium rendszeren keresztül lehetőség van a dokumentumok bemutatására! A 2020.03.16.-i Országos Tisztifőorvos rendelete szerint lázas gyermekkel maradjanak otthon, és telefonon, vagy e-mailben konzultáljanak kezelőorvosukkal! Az orvosok kérik, aki megteheti, ne menjen közösségbe, ne menjenek az orvosi rendelőbe ha nem muszáj. Megértésüket és türelmüket kéri Dr. Kin Ágnes és Dr. Hodosi Julianna.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu