-->

Csak a sürgős eseteket látják el, és egykapus beléptetés a Gróf Tisza István Kórházban

 A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a koronavírus elleni védekezés kapcsán rendkívüli intézkedéseket vezettek be. Az intézmény a jövőben egykapus beléptetést használ. 

A rendszer munkanapokon 7.00 és 16.00 óra között a rendelőintézet főbejáratánál, ügyeleti időben (hétköznapokon 16.00 órától másnap reggel 7.00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 7.00-től 19.00 óráig, illetve 19.00-től reggel 7.00 óráig) a Sürgősségi Betegellátó Osztály bejáratánál működik. A főbejárat munkanapokon 16.00 órától, a betegellátó osztály bejárata hétköznapokon 7.00 órától zárva lesz. Az egypontos beléptetéskor minden kórházba érkezőnek megmérik a hőmérsékletét. Az intézményben nem fogadják a korábban kontrollvizsgálatra előjegyzett betegeket, és a gyógyszer felírást igénylőket sem. A kórházban kizárólag azokat látják el, akiknél fennáll a hirtelen egészségromlás veszélye, vagy halaszthatatlan vizsgálatra van szüksége. A sürgős eseteken túl a kismamáknak külön helyszínt biztosítanak az ultrahangos vizsgálatokhoz.

A kórházban a dolgozók és a betegek számára kiemelten fontos ezekben a hetekben a kézhigiénia, az orvosok rendelkezésére állnak védőfelszerelések. 

A 65 évesnél idősebb orvosokat a miniszteri kérésnek megfelelően március 16-tól mentesítették a munka alól. Ez a kórházban hat orvost érintett, a pszichiátriai, a radiológia, és nőgyógyászati gondozó osztályon. Ezen osztályok munkája egyelőre, ha nem is a megszokott rendben, de kielégítően folyik Muraközi Zoltán főigazgató tájékoztatása szerint.

A határok lezárása az ingázó orvosoknak a hétfői napon okozott fennakadásokat, ám a kórházi igazolások után keddtől már zavartalanul léphették át a határt azok is, akik nagyváradról, vagy más határmenti településről járnak dolgozni a kórházba. A kórház vezetője bízik abban, hogy ez a jövőben is így maradhat, mert egy esetleges teljes határzár, vagy egy város teljes karantén alá vonása már nehéz helyzetbe hozná a kórházat, és nehezebben lenne pótolható az ő kiesésük a gyógyító munkából.

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu