-->

Összegyűlt a COVID-vírus szűrésére alkalmas laboreszköz ára

Csupán 48 óra telt el azóta, hogy több médiumban, közösségi oldalakon megjelent, hogy a COVID-vírus szűrésére alkalmas laboreszközre gyűjtenek a kórház számára, a nagy számú adakozónak köszönhetően össze is gyűlt a megfelelő összeg, sőt egy kicsivel még több is.

A kórház közleménye szerint a PCR laboratóriumi vizsgálókészülék ára közadakozásból már rendelkezésre áll az alapítvány számláján. Alig két nap alatt 14 millió forint gyűlt össze. A közleményben a kórház főigazgatója úgy fogalmaz:„Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy egy ilyen nagyszerű, összetartó és segítőkész közösséget szolgálhatunk, és bízunk benne, hogy továbbra is megfelelünk a belénk vetett bizalomnak”.


Bár a szűk célt, a gép árának összegyűjtését elérték, kérnek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa továbbra is az alapítványt, hiszen ennek a műszernek a működéséhez folyamatosan kell megvásárolni a szükséges szetteket, melyek több ezer forintba kerülnek vizsgálatonként. A vizsgálatok a betegek részére természetesen díjmentesek lesznek – áll a közleményben.
A készüléket csak a COVID-19-gyanús fertőzött és tüneteket mutató, a kórházban megjelenő betegeknél tervezik használni. Ez azért lényeges, mert egyrészt tehermentesíteni tudják a nagy vizsgálóközpontokat, másrészt a minták oda juttatásának idejét és költségeit is meg tudják takarítani, és az eredmények is hamarabb jutnak el a kórházi kezelést végző személyzethez. A tünetmentes lakosok COVID-szűrését egyelőre nem tudják vállalni.

Az eddig beérkezett támogatásokat tisztelettel köszönik az alábbi adakozóknak:

Lisztes Trans
Berettyóújfalu Város Önkormányzata
Ádány József
AGRO-Sziklai Mezőgazdasági Ker. Kft.
Daróczi István
Dr. Daróczi Kiss Szilvia
Dr. Hemann József és Dr. Herman-né Ferenczi Erzsébet
VILEX
Express Hűtéstechnikai Kft
Generál-Építő 98 Kft. Rácz Sándor
Kontrollsec Kft
Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft - Őzse László
KerFu
Micskei Farm Kft
Tóth Lászlóné
Dr. Vitányi István
Meliska Tamás
Meliska-Tóth Mónika
Szenpéterszeg Önkormányzat
Ádány Nóra
Cariosan Fogászati és Informatikai Bt - Dr. Nemcsényi László
Czirják Csaba
Szakáll Tibor, Dr. Gáspár Tünde
Csörszné Bagdi Ildikó
Mácsiné Rohodi Katalin
Molnár Jenőné
Nagy Péter
Szepesi Katalin
Kissné Pénzes Zsuzsanna,
és mindazoknak, akik névtelen adakozással segítik céljaikat!

Az alapítvány neve és számlaszáma: GRÓF TISZA ISTVÁN KÓRHÁZ MŰSZEREZETTSÁÉGÉNEK JAVÍTÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY
SZÁMLASZÁM: 10200380-34111150-00000000


A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu