-->

Szájmaszkok gyártására álltak át

Berettyóújfalu önkormányzata szájmaszkokat rendelt a Beriv Ruhaipari Zrt.-től. A berettyóújfalui székhelyű ruhaipari céggel sikerült a városnak megállapodnia a szájmaszkok gyártásáról.

Az orvosi textiliából készülő, mosható szájmaszkokat a cég kedvezményes, önköltségi áron adja a város részére. Az önkormányzat az intézményeiben dolgozók részére ingyenesen biztosítja a maszkokat, emellett pedig valamennyi 65 év feletti lakosnak is eljuttatja ugyancsak ingyenesen. Ez 3240 maszk csomagolását és eljuttatását jelenti, melyben önkormányzati dolgozók, a BSZSZK munkatársai és az egyéni képviselők nyújtanak segítséget Az első ezer darab kiszállítása április első napjaiban már el is kezdődött. Berettyóújfalu eddig 8000 maszkot rendelt a Beriv Ruhaipari Zrt.-től, a cég pedig társadalmi felelősségvállalásként más megrendelését félretéve most a maszkok gyártására állt át. A helyi kórháznak is juttatott ingyenesen szájmaszkot, mely mosható, fertőtleníthető orvosi textíliából készül, abból, amiből orvosi ruhák, köpenyek is. A 120 alkalmazottat foglalkoztató berettyóújfalui vállalkozás már más környékbeli település megrendelésének is eleget tesz, tájékoztatásuk szerint több tízezer maszkot fognak elkészíteni a következő napokban, hetekben. Az önkormányzat közreműködésével az itt élőknek lehetősége lesz a Beriv által gyártott maszkok kedvezményes árú megvásárlására is, a Berettyó Kártya szociális elfogadóhelyeire is szállítanak belőlük.

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu