-->

A Zoomon folytatja a próbákat "Az öreg hölgy látogatása" csapata

A karantén ideje alatt népszerű vált Zoomon keresztül folytatja Az öreg hölgy látogatása próbáit a Csokonai Színház társulata.

A Dürrenmatt-darab bemutatója március 26-án lett volna a debreceni teátrumban, ám a koronavírus-járvány okozta szigorító intézkedések miatt két héttel a bemutató előtt befejezték a próbákat, ami az egy hónapos megfeszített munka után érzékenyen érintette a készülő produkció alkotóit, színészeket, rendezőt és a műszaki dolgozókat egyaránt. Keszég László, a darab rendezője szerint a Zoomos találkozások pszichésen is segítik a társulatot. „Március 12-én, amikor kijöttünk a színházból, senki nem gondolta, hogy ekkora változás áll be ilyen rövid idő alatt mindannyiunk életében. Ennek a feldolgozásában is segít a Zoom-os együttlét. A netes találkozások nem helyettesítik az élő próbát, nem lehet a két dolgot egy lapon említeni, de segít a mentális egészség megőrzésében és a memória karbantartásában, nem utolsó sorban, ha így lehet dolgozni, akkor így dolgozunk, mert dolgozni kell, nem állhatunk le. Teljes értékűen lehet elemezni a darabot, és meg is tesszük. Ezek az okai a netes próbáknak.”

A Zoomos próbák április 3-án kezdődtek. A színészek a jövő hét elejétől délelőttönként találkoznak majd az online térben a rendezővel.

A darab főbb szerepeiben, egyelőre bizonytalan időpontban, Kubik Annát, Varga Klárit, Herczeg Tamást és Bakota Árpádot láthatja majd a közönség.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu