-->

212 millió forint a helyi civil élet erősítésére

Már elérhetőek a CLLD Berettyóújfalu honlapján (www.clldberettyoujfalu.hu) azok a pályázati kiírások, melynek részleteit május 13-án sajtótájékoztató keretében ismertették.

A 2016-ban a helyi közszféra, valamint a vállalkozói és civil élet képviselői által létrejövő Berettyóújfalui Helyi Akciócsoport pályázatainak célja egy széles körre kiterjedő közösségfejlesztés és programok megvalósítása. Berettyóújfalu Város Önkormányzata 250 millió Ft összegű támogatást nyert, melyet a közösség tagjai által kidolgozott, a leginkább célravezető pályázatok útján kíván eljuttatni a város közösségi életéért tevékenykedő szervezetekhez. A Polgármesteri Hivatal Kabinetirodájában megtartott alkalmon Bónácz János alpolgármester, a konzorcium vezetője elmondta, az infrastrukturális fejlesztésre, illetve a helyi közösségek erősítésére, építésére és programok szervezésére vonatkozó kiírásokra már lehet pályázni.
A 250 millió forintból 212 millió forint kerül kiírásra a helyi civil élet szereplői számára. A fennmaradó összeg a munkaszervezet működési költségeit fedezi. Úgy fogalmazott, a felhívások célja Berettyóújfalu hosszú távú közösségi és kulturális tartamú fejlesztése, közösségi terek kialakítása, fejlesztése, együttműködések erősítése, hagyományőrzés. Kilenc felhívást foglal magába a pályázat, ebből két kulcsprojektet emelt ki az alpolgármester, melyek egyike, a Civil Udvar épületeinek fejlesztését jelentő már folyamatban is van. A Bihari Népművészeti Egyesület TOP forrást felhasználva alakíthat ki új székhelyet a településen, a korábbi Kasza Iskola épületét alakítják át erre a célra. Az előző projektekre 35-35 millió forintot nyert el a két egyesület.
Széchenyi-Szabó Ildikó munkaszervezet-vezető a pályázatok beadásának gyakorlati teendőiről szólt a tájékoztatón. Mint mondta, a most megjelenő kiírások a clldberettyoujfalu.hu oldalon érhetőek el, ahol segédleteket is letölthetnek, de emellett a Polgármesteri Hivatal Kabinet épületében található CLLD ügyfélszolgálati irodán is állnak az érdeklődők rendelkezésére.
A projektek 100%-os támogatásból valósulhatnak meg, azaz önerőt nem igényelnek, de a költségvetés utófinanszírozású. A megvalósításra 24 hónap áll rendelkezésre, legkésőbb 2020. február 19-ig be kell fejeződnie a programoknak, fejlesztéseknek. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. május 29-től 2020. június 29-ig lesz lehetőség postai úton, vagy személyesen egy elektronikus és egy papír alapú eredeti aláírt példány beküldésével.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu