-->

Korszerűbb lett az esti fényeket adó 3000 lámpa a városban

A város napja előestéjén, május 22-én sötétedéskor adták át Berettyóújfalu újonnan elkészült korszerűsített közvilágítási rendszerét.

A Mezei–Vill Kft. által gyártott és felszerelt LED technológiájú lámpák a korábbi, 20 évvel ezelőtti konstrukciójú nátrium fénycsöveket váltották az oszlopokon. Muraközi István, a város polgármestere ismertette, az új fényforrások nem kevesebb mint 50%-os költségmegtakarítást jelentenek a jövőben a városnak.  A 2795 lámpatest mellett 33 új lámpát is telepített a cég. Ezek helyeit lakossági igényeket figyelembe véve választották ki.  A korábbi közvilágításra fordított összeg egy évben körülbelül 53 millió forint volt. A mostani rendszer összességében 300 millió forintból valósult meg, a kivitelező által nyújtott hosszú távú hitelezéssel, melyet az önkormányzat a következő 12 évben a megtakarításokból fedez majd. Mezei József, a Mezei-Vill Kft. tulajdonosa elmondta, a berettyóújfalui cég már számos projektben (körülbelül 140 településen) bizonyíthatta már, hogy az általuk gyártott és szerelt közvilágítási rendszer megfelel az elvárásoknak, a települések lakói és az önkormányzatok elégedettek az esti fényekkel. A berettyóújfalui projekttel sincs ez másképp, a 3000 lámpatest a korábbi sárga színű fények helyett fehér, erős fényt adnak. A technológiával kapcsolatban elhangzott, jóval kevesebb meghibásodás jellemző a LED lámpákra, élettartamukat tekintve pedig legalább 25 évig működnek.  

 

.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu