-->

Újra kinyitottak a város óvodái

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményeibe az elmúlt hetekben átlagosan 45 gyermek járt naponta, azonban a május 25-i újranyitással már 175 gyermeket fogadtak az óvodák városszerte. Az intézmények a veszélyhelyzet előtti, szokásos rendre álltak vissza.

A bölcsődei tagintézmény 6.30-tól, az óvodák pedig 6.45-től 17 óráig tudják fogadni a kisgyermekeket. A beléptetés hétfőtől már nem a szokásos menetrend szerint zajlik, hiszen a bejáratnál fertőtlenítő lábtörlés, kézfertőtlenítés és infrasugaras lázmérés után léphetnek be a gyermekek. Az óvoda területén a szülők kizárólag szájmaszkban tartózkodhatnak és megkérnek mindenkit, hogy csak egy kísérő vigye óvodába a gyermeket, ezzel elkerülve a tumultust. Az óvodákban fokozottan ügyelnek arra, hogy minél többet legyenek az ovisok szabad levegőn, a játékokat és a használati eszközöket rendszeresen fertőtlenítik, az alvás időszakában pedig arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az ágyak kellő távolságban legyenek egymástól. Az intézmények nyitvatartási ideje is változik, hiszen az összes óvoda egész nyáron nyitva tart majd, mindössze két hétre zárnak be felújítási és karbantartási munkálatok miatt. A bölcsőde zárva lesz augusztus 17-től augusztus 28-ig, az óvodák augusztus 3-tól 14-ig. Az óvodákban az intézményi férőhelyek maximálisan kihasználhatóak, tehát semmilyen létszámbeli korlátozás nincs már érvényben. Az óvodapedagógusok a járványhelyzetre tekintettel igyekeznek az alapos kézmosás betartására, a kisgyermekkel pedig megtanítják a helyes kézmosás alapszabályait. 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu