-->

Séta a megújult Zsinagógában

A kulturális örökség napján, szeptember 20-án "Fedezzük fel közösen a megújult Zsinagógát" címmel megtekinthető volt még a nyitás előtt a szinte teljesen elkészült és megújult Zsinagóga. Berettyóújfaluban a Zsinagóga felújított egyelőre még üres épületét mutatták meg a nagyközönségnek rövid séta keretében.

 

A Európai Uniós TOP-os beruházás „A berettyóújfalui Zsinagóga és a zsákai Rhédey Kastély felújítása és turisztikai attrakcióvá fejlesztése” című, közel 500 milliós projekt részeként valósult meg. Ebből Berettyóújfalu Város Önkormányzata 308,97 millió forintnyi támogatásban részesült, valamint további 275 millió forintos célzott állami támogatással egészült ki.

 


A régi pompájában megújult zsinagógát, melyben állandó interaktív helytörténeti jellegű kiállítás, előadások, koncertek és konferenciák kapnak helyet egy kiszolgáló épülettel egészítették ki. Itt kaptak helyet a mosdók, az épületgépészeti berendezések, két kisebb raktár és információs pont is.

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu